HCL.HR

Microsoft je ponovno optužio Sony da ne slušaju igrače

Pero Mlinar 05.09.2018.   •   19 komentara


Jednom od Microsoftovih inženjera nije se svidio komentar Sonyjevog izvršnog direktora u kojem on zagovara izolacionizam te u njemu vidi nazadno razmišljanje.
 

Idu dani, svaki od njih sve kraći i kraći, a cross-playu između Playstationa i ostalih konzola i dalje ni traga. Usprkos tome što je od inicijalnih događaja prošlo nekoliko mjeseci, skandal oko najpopularnije igre današnjice, Fortnitea, i nemogućnosti da igrači na Playstationu tu igru igraju s ostalim igračima još uvijek ne jenjava. Da podsjetimo, prije nekoliko dana izvršnog direktora Sonyja novinari su upitali o razlozima nedopuštanja crossplaya u verziji te igre za Playstation na što je on jednostavno odgovorio – “Zato što je Playstation 4 najbolje mjesto za igru.”

Taj tip odgovora nije najbolje sjeo vodećem inženjeru Microsofta zaduženom za rad na Xboxu, Mikeu Ybarri koji je na Twitteru izravno osudio Sony.

Oni ne slušaju igrače. Sve igre trebale bi biti igrive među različitim platformama, fleksibilne i s dostatnim brojem opcija. Gaming je raznolik; ukoliko je vaš cilj da tek jednom dijelu igrača omogućite da se zabavi, onda niste u toku s trendovima.

Mike Ybarra vjerojatno malo pretjeruje – ne posve neočekivano, jer je simbioza dviju Microsoftovih platformi (Windows i Xbox) nešto na čemu rade već dulje vrijeme. Ipak nije posve u krivu, to je jasno. Cross-play je opcija koju nestrpljivo očekuju brojni igrači, a koja će – kako stvari stoje, vrlo izvjesno ostati nerazriješenim problemom trenutne generacije konzola.

Označeno sa: ,

Komentari (19)

  • i_love_all_games

    05.09.2018 - 09:37

    Pa sa x360 je MS bio taj koji je odbio crossplatform. Osobno, nije me briga za crossplatform i ne treba mi ali mislim da je za Sony loše da se na ovako podosta nebitnoj stvari igra monopoliste. Dopustite nam opciju ON/ OFF crossplaya…ja ću odabrati OFF i to je to. Nikome ništa

  • vragec25cro

    05.09.2018 - 10:03

    Dokle više če se prepucavatu i jedni i drugi.I ne samo microsoft i sony nego večina kompanija u gamingu.Bolje da se svi zajedno prime posla i napokon počnu raditi kvalitetne igre.Da igrači više ne slušaju njihova prepucavanja i da uživaju u vrhunskim naslovima.Neka igra ko šta voli i na čemu voli.

  • KhorneFlake

    05.09.2018 - 10:24

    Nazadno razmišljanje poput izdavanja PC portova na WinStore-u?

  • funky0308

    05.09.2018 - 10:41

    Ja bi volio vidjeti istrazivanje provedeno medju Playstation igracima na temu crossplaya. Nekako mi se cini da bi se iznenadili odgovorom, prvenstveno bi se iznenadio MS. Mislim da Playstation ugraci sasvim zadovolji u svojoj zajednici i da nemaju nikakve potrebe krizati se s drugim konzolama. PC – PS4 crossplay postoji i to je po meni dovoljno. Bio sam za spajanje svih platformi i sada sam ali u sve manjoj i manjoj mjeri jer se ovdje ocito radi o pokusaju MSa da prosiri zajednicu, odnosno da svoju osjetno manju zajednicu spoji sa Sonyevom i tako svojima omoguci veci broj suparnika ili prijatelja za online igre. Da treba spojiti PS i PC ja se slazem i vise zalazem nego za kombinaciju konzola. Manje vise svatko tko ima gejming PC ima i PS4 ili PS3. Mali je na PS4, ja na PCu i bas bi volio da mogu zaigrati s njime neke igre. Ovako nema druge nego nabaviti jos jedan PC.

    • darijoman

      @funky0308, 05.09.2018 - 12:04

      Eto vidiš imam ja opaku gejming mašinu a PS4 nemam, ne iz razloga da ga ne mogu kupiti nego ne privlači me uopće igranje na konzoli

    • funky0308

      @darijoman, 05.09.2018 - 12:35

      Manje-vise, rekoh. Ne svatko. Ne privlaci ni mene ali odigrao sam neke od najdrazih igara uopce na PS4 (ekskluzive) i jednostavno ne zelim propustiti igre koje me zanimaju. Sve sto mogu i sve sto izlazi i na PCu, nabavljam za PC, tu dileme nema.

    • darijoman

      @funky0308, 05.09.2018 - 12:38

      Ma znam nisam ni shvatio bukvalno to što si rekao, ali eto naveo sam svoj vlastiti primjer, ono jednostavno ne težim ka konzolama

    • movie

      @funky0308, 05.09.2018 - 21:23

      Ja uopće ne bih volio zaigrati s PC igračima igru na PS4 jer je na PC u online modu velika većina prevaranata. Zbog njih sam pobjegao s PC na PS4 i preporodio sam se. Zar mi sada ponovno treba nabijati traume zbog tih pokvarenjaka. Uništili su igranje fife na PC i svi su koji žele igrati bez sranja prešli na jednu od konzola. Nema smisla zbog izuzetno male baze PC igrača uništiti gušt igranja 16 milijuna igrača.

    • funky0308

      @movie, 06.09.2018 - 11:07

      Ma gamadi svuda ima, ja radi te toksicne zajednice uopce ne igram online igre, odnosno dijelove igre
      Igram coop i MP sa poznatim suparnicima, odnosno prijateljima sa Steama, Uplaya ili necega drugog. Gdje toga vise ima, a gdje manje ne znam ali pretpostavljam da si u pravu. Jbga, neki prednosti PCa iskoristavaju kroz modove, eary accesse i puno drugih genijalnih featuresa koje PC nudi, dok drugi gledaju kako prevariti jer su jadni i nesposobni svojim trudom i radom nesto napraviti. Jos sam uvijek u NMSu pa pratim i neke YT kanale da vidim sto je novo, da vidim kakvu adresu portala za neke egzoticnije i drugacije brodove i oruzja, masa videa iskace kako prevariti i iskoristiti sustav. Zivi uzas. Ovdje varas samog sebe ali ne bitno, jadni su ti ljudi koji kupe igru da bi u njoj varali. Ocito ih tata i mama nisu naucili da je OK i izgubiti ponekada, da se i tako nesto nauci.

  • Skaae

    05.09.2018 - 10:45

    Ne slusaju igrace? Koliko ja znam, Xbox zahtjeva Xbox live gold da se mogu igrati free to play naslovi poput Fortnite za razliku od PS-a, a poprilicno sam siguran da xbox igraci ne zele biti zakljucani iza paywall da mogu igrati Free igru, tako da nemaju bas pravo nista govoriti. Al sad je Sony “bad guy” pa svi skacu na hate traid jer je trendi.

  • undisputed_kiki

    05.09.2018 - 10:50

    Taj cross-play mi je skroz nebitan..

  • Azumath

    05.09.2018 - 10:51

    A za igranje Free igara na Xbox treba ti xbox live gold z a razliku od PS. Poprilicno san siguran da igraci ne zele biti zakljucani iza paywall da mogu igrati Free igre.

    • vragec25cro

      @Azumath, 05.09.2018 - 10:57

      Zto sloziš neki pc i igraš free i multiplayer i free igre 🙂

    • Azumath

      @vragec25cro, 05.09.2018 - 11:00

      Istina..i imam. Pc i Ps4. Al ovo je bio samo primjer. Ja ne igram multiplayer igre. Ne privlace me.

    • vragec25cro

      @Azumath, 05.09.2018 - 11:08

      Niti ja ne igram baš previše multiplayer,draži mi dobar singleplayer,ali nisam mogao odoljeti a da ne ubacim prethodni komentar 🙂

  • moordrak

    05.09.2018 - 10:55

    Ja sam sasvim zadovoljan sa PSN zajednicom igrača i uopće nemam nikakvu potrebu za spajanjem sa nekim drugim sustavima. Da li bi bilo lijepo da se svi igrači na svijetu nalaze pod jednom kapom? Naravno! Isto kao i mir u svijetu, neograničena ljubav između svih, ne postojanje novca, rad za opće dobro i slična utpijska sranja.

  • Lord_Sec

    05.09.2018 - 12:06

    Po meni nepotrebna stvar,niti igram fortnite,niti fali igraca u mp igrama

  • brlja

    05.09.2018 - 13:22

    lol u 5 godina konzole ms nije uspio izbacit ekskluzivu vrijednu spomena, a oni slusaju igrace?

  • vojnovic4

    05.09.2018 - 16:47

    Ma po meni je to glupost i to je to

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?