HCL.HR

Microsoft se sprema za povratak Battletoadsa

M23 11.11.2014.   •   6 komentara


Nakon što su prošle godine iz mrtvih vratili Rareov Killer Instinct, u Microsoftu se po svemu sudeći spremaju isto napraviti i s kultim žapcima akcijske igre Battletoads.

Već duži niz godina slušamo balade o razvojnom timu Rare, koji je pod Microsoftom od 2002. godine stalno u silaznoj putanji te je sveden na studio koji pravi nepopularne Kinect naslove, dok su nekoć bili zaslužni za velike Nintendove uspješnice, između ostalih Killer Instinct i Battletoads. Kao što je poznato, Killer Instinct je „uskrsnuo“ dolaskom Xbox One konzole, ali ne u Rareu. Isto bi se moglo dogoditi i s drugom igrom – žabljom avanturom Battletoads.

Naime, Microsoft je prije tjedan dana poslao zahtjev za zaštitni znak Battletoadsa, te sada sdrži prava na korištenje tog naziva u svrhu video igara i zabavnih usluga. Iz tvrtke nisu željeli detaljno obrazložiti znači li to da bismo nove Battletoadse mogli vidjeti uskoro, nego su tek potvrdili kako Microsoft uvijek gleda kako će proširiti svoj katalog dodatnim franšizama.

Ako vam žapci iz Battletoadsa nisu poznati, možda vas sljedeći beat u idućih deset sati zainteresira za njih…

Komentari (6)

 • kaisersephirot

  11.11.2014 - 13:55

  Jedna od najdražih naslova na SNES-u 🙂 U pamćenje urezan motor level :hiha:

  • Artyom

   @kaisersephirot, 11.11.2014 - 20:26

   Na NES-u je to bio level 3 u podzemlju/kanalizaciji. I bio je brutalno težak i prebrz za otipkat, gotovo bi morao potrgat gamepad da ga prođeš. Ali imao je i nagradu, ukoliko bi se spretno odigrao moglo se kroz njega teleportirat na level 6.

 • Thane

  11.11.2014 - 15:32

  Jaooo, kada bi to samo bilo istinito! Ta igra mi je bila glavna zanimacija kao klincu, sjećam se da sam satima znao provesti uz "žapce" Igra je inače jedna od najtežih igara u povijesti, pogotovo što nije bilo sačuvanja, pa je izazivala velike frustracije… Ugl budi jako lijepa sjećanja i baš sam se razveselio ovom viješču 😀

  • Thane

   @Thane, 11.11.2014 - 19:13

   Ok

 • edo666

  11.11.2014 - 20:19

  ovo je bilo i na sega mega

 • Artyom

  11.11.2014 - 20:23

  U danima kad sam imao NES ovo mi je bila najdraza igra. Iako ju kao klinac nisam nikad uspio preci. Bila je frustirajuce preteska.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!