HCL.HR

Mighty No. 9 spiritualni je nasljednik Mega Mana

Stjepan Fikter 01.09.2013.   •   0 komentara


Kreator Mega Mana Keiji Inafune, započeo je Kickstarter kampanju za Mighty No. 9 koji po konceptualnim crtežima izgleda kao spiritualni nasljednik popularnog plavog robota.

Nakon što su mnoge poznate osobe iz svijeta igara te njihovi razvojni timovi putem Kickstartera uspješno financirali svoje projekte, Keiji Inafune također je krenuo tim putem da prikupi sredstva za igru naziva Mighty No. 9. Riječ je o side-scrolling akcijskoj igri koja uzima najbolje od klasika iz 8 te 16-bitne ere te transformira taj temelj u jedan moderan naslov.

Mighty No. 9 neodoljivo podsjeća upravo na Mega Mana, kako dizajnom glavnog lika tako i konceptom igre gdje ćemo nakon pobjeđivanja bossova uzimati njihove moći. Da se ovaj projekt ostvari, kreator Mega Mana Keiji Inafune traži 900,000 dolara koliko smatra da je potrebno za razvoj igre. Ako financiranje uspije, što je vrlo izgledno jer je projekt već u prvome danu prikupio više od polovice traženoga iznosa, Mighty No. 9 zaigrat ćemo u proljeće 2015. godine na PC-ju. U slučaju da se prikupi 1,350,000 dolara bit će dostupna za Mac i Linux, a ako dođe do svote od 2,500,000 dolara, tada ćemo je vidjeti i na PS3, X360 i Wii U.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!