HCL.HR

Minecraft postaje dio vaše proširene stvarnosti

Zoran Žalac 07.05.2019.   •   4 komentara


Iz Microsofta su najavili kako će Minecraft franšiza dobiti pripadajuće AR iskustvo na mobitelima, a više detalja doznat ćemo kasnije tijekom mjeseca.

Microsoft nije iskeširao milijarde dolara za Minecraft samo kako bi imao jednu videoigru. Njima je Minecraft franšiza od koje će se ubuduće raditi raditi filmovi, ali i neka druga audiovizualna iskustva. Vidjeli smo već da je Minecraft korišten za eksperimentiranje u Microsoftovom Hololensu, no čini se da će Minecraft u proširenoj stvarnosti prvo zaživjeti pomoću mobitela.

Naime, najavljeno je kako će Minecraft dobiti neko AR iskustvo u skorijoj budućnosti. Kakvo točno – doznat ćemo 17. ovog mjeseca. Prema onome što vidimo u promotivnom videu, vjerojatnost je da ćemo u proširenoj stvarnosti graditi neke objekte i postavljati likove. Šanse su da nećemo graditi čitave gradove kao u izvornoj igri već će AR iskustvo služiti kao ekstenzija za privlačenje mlađe publike.

Komentari (4)

  • vragec25cro

    07.05.2019 - 20:47

    Teško da može neka igra(igrica) biti ko Pokemon Go na mobitelima.Minenecraft jeste vrhunska igra(hebeš hejtere rezultati govore drugačije) s prekidima ju igram jedno par godina,ali da ju prebace u realnu stvarnost ko pokemon go to je teško izvedivo da bude dobro

  • burgi

    08.05.2019 - 00:19

    mozda ces morati isto ici na neka mjesta da bi otkljucao neki novi eskluzivni blok u igri 😀

  • mr.humic

    08.05.2019 - 11:14

    Još Fortnite i mogu da umrem!

  • MarinCRO12

    09.05.2019 - 20:33

    Krš 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?