HCL.HR

Mladi developer zadivio internet svojom igrom Way to the Woods

Zoran Žalac 11.12.2015.   •   5 komentara


Australac Anthony Tan izazvao je zanimanje gaming publike objavivši prve slike iz svoje indie avanture Way to the Woods, ali i podatak da još nije ni punoljetan.

Industrija videoigara bilježi interesantne priče o uspjesima i neuspjesima, a jedna od priča o uspjehu mogla bi biti i ona Anthonyja Tana. Dotični mladac koji dolazi iz Australije prije tri dana na Redditu je podijelio slike iz svoje igre koju naziva Way to the Woods. Slike su instantno privukle pozornost publike zahvaljujući svojoj estetici i maštovitosti. No, Tan je pozornost na sebe prvenstveno privukao činjenicom da mu je svega 16 godina.

Iako još nije ni punoljetan, Tan iza sebe već ima nekoliko projekata, a ovo mu je prvi samostalni. Doduše, razvija ga uz pomoć nekolicine suradnika, a hoće li to i nastaviti ovisi o tome dobije li financijsku podršku iz Unreal Dev Grants fonda koja može iznositi između pet i pedeset tisuća dolara.

Way to the Woods inače je zamišljen kao avantura iz trećeg lica u kojoj se kao košuta brinemo za svoje jelenče. Pokreće ga Unreal Engine 4, a inspiriran je animiranim filmovima Spirited Away te Princess Mononoke. U planu je za PC, ali ovisno kako se situacija s financijskom podrškom bude dalje razvijala tako će se vidjeti hoće li se na tom planu i ostati ili će ga još proširiti.

U bilo kojem slučaju, igra izgleda doista lijepo i nadamo se da će ova instantna pozornost pomoći mladom Anthonyju da nastavi s radom.

Komentari (5)

  • Bukeleza

    11.12.2015 - 19:06

    Svaka čast na ovome, još kad sam procitao da nije punoljetan +1! Ovakve mlade ljude treba podrzati moze svasta bit od njih + samostalno radio ! Svaka čast!!

  • imagineak

    12.12.2015 - 00:30

    Svaka mu cast na kreativnosti, ovo se trazi u svijetu.

  • Michael Mistan

    12.12.2015 - 08:07

    Čovječe bome ima talenta.

  • KingOfGamingGreg

    13.12.2015 - 13:41

    Bravo care! Samo tako nastavi! Kreativan si i pametan si!

  • KingOfGamingGreg

    13.12.2015 - 13:54

    Nije punoljetan??? Pa majke mi… on je talent!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?