HCL.HR

MythForce je prekrasni RPG koji izgleda kao crtić iz osamdesetih

Dominik Vadas 13.04.2022.   •   7 komentara


MythForce je prekrasan fantasy rougelite naslov čiji stil neodoljivo podsjeća na stare crtane serije poput Gospodara svemira i legendarnog He-Mana.

Studio Beamdog ušao je u industriju igara radeći na Enhanced izdanjima Baldur’s Gate serijala, a sada su predstavili svoju prvu originalnu igru – MythForce. Riječ je o fantasy RPG naslovu iz prvoga lica, s nevjerojatno lijepom grafikom koja podsjeća na stare crtane serije iz osamdesetih. Igra će kroz early access fazu biti dostupna ekskluzivno putem Epic Games Launchera od 20. 4. 2022. godine.

Brojni ljubitelji Dungeons and Dragons i He-Man serijala primijetit će kako MythForce izgleda kao 3D prikaz istoimenih kultnih animiranih predložaka. Osim vizuala, D&D iskustvo oplemenjuje gameplay sustav u kojem će se igrači morati probijati kroz beskonačne tamnice pune blaga i, pogodili ste, zmajeva. Pokraj zmajeva i kostura, igrači će tamaniti raznolike neprijatelje, bilo to samostalno ili u co-op modu.

Vaša mala družina sastojat će se od četiri člana s različitim sposobnostima. Za sada su potvrđene četiri klase, pa ćemo tako birati između viteškinje Victorije, lopova Rica, čarobnjakinje Maggie i lovca Hawkinsa. Ta će se družina u svijetu zvanom Eldryth boriti protiv tiranije vampirskog vladara Deadalusa.

Treba istaknuti kako će MythForce biti roguelite tip igre, što znači da vaša smrt u igri neće biti mala stvar. Naime, svaki puta kada umrete, vraćate se na početak tamnice, a ona bi se trebala promijeniti svaki puta nakon vaše smrti. Srećom, igra posjeduje meta sustav progresije, pa će igrači opetovanim prelaskom istih misija s vremenom postati jači. Prema informacijama koje smo dosad prikupili, MythForce nipošto ne djeluje poput laganog naslova, već će od vas zahtijevati preciznost, taktičnost i uigranost s ostatkom vašeg tima.

U sklopu early accessa igrači će u početku moći odigrati samo prvu epizodu naziva Bastion of the Beastlord. No, Beamdog je već najavio skorašnji dolazak novog sadržaja. MythForce bi u early accessu trebao ostati nekih godinu dana, a developeri će tijekom tog perioda postepeno u igru dodavati ne samo nove mehanike, loot i neprijatelje, već i klase, sporedne misije te čitave epizode.

Komentari (7)

  • SanKa

    13.04.2022 - 09:43

    ovo izgleda genijalno !

  • mili1985

    13.04.2022 - 09:50

    Vizualno izgleda odlično. Prave moderne 80e.

  • Mah

    13.04.2022 - 11:21

    A šteta, baš sam mislio da će biti igra tipa banner saga

    • Sinek

      @Mah, 13.04.2022 - 11:46

      nisam bas ocekivao taktiku ali first person mi je gotovo sigurno brise sa wishliste…

    • Sinek

      @Sinek, 13.04.2022 - 11:50

      takodjer, osim trailera ne vidim neki 80s efekt, ovaj cel shade me podsjeca na jrpg iz 2000-ih

    • Mah

      @Sinek, 13.04.2022 - 13:16

      Ako će imati cutscenes one bi po nekoj logici trebale biti u tom crtanom 2d stilu pa bi to bilo zanimljivo vidjeti, ali osim toga nije baš nešto

    • Darcoolio

      @Mah, 13.04.2022 - 18:37

      ne daj bože, više mi se zgadio taj sistem borbe

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?