HCL.HR

Na Steamovom Greenlightu osvanula zanimljiva igra našeg kreativnog susjeda

Juraj Bevandić 15.12.2015.   •   5 komentara


Tko kaže da se na Balkanu ne rade igre? Nezavisni srpski developer radi na jako zanimljivom projektu, koji bi mogao izaći na Steamu ako i vas uspije osvojiti.

Već u traileru za Switchcars vidjeli smo jedan prolaz čitave igre. Dobro, ne baš čitave, jer je prikazan samo komadić onoga što igra nudi i svaki bi prelazak trebao biti drugačiji. Ima preko tisuću vozila i stotinu proceduralno generiranih okoliša u različitim vremenskim periodima i još povrh svega toga sa pojačanjima koja možete pokupiti.

Cilj je u dvije minute preći deset kilometara što iako se čini kao jednostavan zadatak u početku, vrlo brzo postane napeta borba s vremenom do zadnje sekunde. Napetosti dodaje i realizacija da ustvari cijelo vrijeme bježite od nekakve izvanzemaljske beštije koja vas pokušava pojesti, a liči na ogromnog crva ili kopnenu ribu i manično se bacaka prema vama.

Ideja je sasvim luda, a i sadržaja se čini dovoljno da bi svaki prelazak uistinu mogao biti poseban. Trenutno je u Steamovom Greenlight programu u sklopu kojeg možete izraziti želju da biste igrali Switchcars kada bi izašao na Steamu i samim time pomogli Slobodanu Steviću, developeru iz Srbije. Igra bi u tom slučaju početkom 2016. ušla u Early Access, a puni izlazak je okvirno smješten pred kraj iste godine i to po cijeni od osam do trinaest dolara.

Naš je glas osvojio, jedva čekamo isprobati ovo čudo. Kako vama izgleda Switchcars?

Komentari (5)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?