HCL.HR

Na Telltaleovoj Game of Thrones igri radi asistent Georgea R.R Martina

Renato Pedišić 30.04.2014.   •   2 komentara


Iako George Martin neće sudjelovati na Telltaleovom Game of Thrones naslovu glavom i bradom(!), poznati je pisac odlučio uključiti svojega asistenta Tyja Coreyja Francka u proces razvoja igre.

Na Telltaleovom Game of Thrones projektu ipak neće izravno sudjelovati George Raymond Richard Martin, tvorac knjiškog serijala Pjesma leda i vatre. Razlozi njegova izostanka s ovoga za gamere vrlo bitnog projekta vjerojatno se kriju iza piščeve zauzetosti ekranizacijom knjige te istovremenim radom na šestoj knjizi u serijalu. No, ipak se ne bismo trebali previše bojati za kvalitetu nadolazeće Game of Thrones igre, budući da je simpatični djedica Martin odlučio poslati svojega osobnog asistenta da skupa s Telltaleom radi na stvaranju kvalitetnog naslova.

Ty Corey Franck ipak nije onaj tip asistenta na kojega ste pomislili pri čitanju naslova vijesti, a prilično smo sigurni da nema nikakve veze ni s poznatim hrvatskim proizvođačem kave, čajeva i čipsa. Gospodin Franck cijenjeni je član spisateljske zajednice, a osim po radu na Pjesmi leda i vatre, poznat je i kao suradnik u pisanju knjige Leviathan Wakes autora Jamesa A. Coreyja. Ako nikada niste čuli za tu knjigu, pričekajte još malo – budući da uskoro i ona stiže u obliku serije u suradnji s televizijskim kanalom Syfy.

Nevezano uz novu poziciju gospodina Francka, HBO-ov Josh Goodstad o radu Telltalea na stvaranju Game of Thrones igre izjavio je: “Oduševio nas je sofisticirani rad i pristup priči s visokom razinom kvalitete u svim njihovim igrama. Vrlo smo brzo prepoznali da će ista razina kvalitete i posvećenosti biti odličan dodatak bogatstvu Game of Thronesa”.

Telltale dakle dobiva hvalu sa svih strana, ali i uvažene savjetnike koji bi trebali pripomoći izradi što kvalitetnije igre. Veselite li se ovim vijestima ili ste, kao i mnogi, uvjereni da se Telltale kao relativno malen studio ne može nositi s količinom posla koja im je trenutno na leđima, odnosno s četiri igre koje se u ovome trenutku nalaze u procesu izrade?

Komentari (2)

  • Apocalypse4987

    01.05.2014 - 05:55

    Martinov šegrt, a? onda su svi likovi mrtvi 🙂

  • Corvodin

    01.05.2014 - 13:20

    Naravno. Šta bi još trebalo, da gubi vrijeme na ovo, pa da Winds of Winter ne izađe od 2020 godine.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?