HCL.HR

Najavljen je Apex Legends Mobile, bit će zasebna igra

Zoran Žalac 20.04.2021.   •   7 komentara


Apex Legends uskoro dolazi na mobilne uređaje, ali za razliku od verzije za Switch, neće imati dijeljeni multiplayer s ostalim verzijama igre.

Apex Legends je uz Warzone jedina popularna battle royale uspješnica koja nije dostupna na mobilnim platformama – onima na kojima Fortnite i PUBG broje najviše igrača. No, neće to još dugo vremena biti tako jer su iz Electronic Artsa najavili Apex Legends Mobile.

Radit će se tu o novoj i zasebnoj igri posebno dizajniranoj za mobilne telefone. Dakle, o igri rađenoj za touchscreen kontrole, novoj verziji koja neće imati cross-play s verzijama za PC, Xbox, PlayStation i Switch. Baš kao i osnovna verzija na drugim platformama, Mobile će biti free-to-play formata, odnosno besplatna za igranje. Imat će svoje Battle Passove, kozmetiku i sl.

Rečeno je kako na Apex Legends Mobile radi tim unutar Respawna, tj. da zadaća prebacivanja Apexa na mobitele nije pripala nekoj trećoj stranci nego na njoj rade tvorci originala. Doduše, dio poslova ipak će ići partnerskim studijima.

Igra će uskoro ići u beta testiranje na Androidu te iOS-u, za početak u vrlo ograničenom krugu zatvorenog testiranja na područjima Indije i Filipina.

Komentari (7)

  • Dajsikeks

    20.04.2021 - 13:44

    Možda bi to čak Switch mogao pokrenut 😂

  • Strahinja Radonjic

    20.04.2021 - 14:59

    Ja se izvinjavam ako sam pogrešno razumeo ali šta je tu čudno tj. zašto se uopšte spominje da će to biti zasebna igra? Pa naravno da će biti zasebna igra neće valjda telefon da vrti PC verziju Apexa?! Eventualno bi Switch mogao da vrti originalni Apex ali bi to bila užasno osakaćena verzija. A ko hoće da igra ovu mobilnu verziju na PC-u to već znate kako ne moram da pominjem.

    • LetMeBeFrank

      @Strahinja Radonjic, 20.04.2021 - 15:30

      Mislim da si krivo shvatio. Clanak govori da ce biti zasebna igra posebno dizajnirana za touchscreen kontrole i da nece dijeliti multiplayer lobbyje s konzolama (jer bi konzolaski i PC igraci imali ogromnu prednost). S druge strane, Apex vec postoji na Switchu (portan nedavno), a Switch je doslovno mobilna platforma odnosno tablet s kontrolama kao na ostalim konzolama.

    • Nikola1996

      @Strahinja Radonjic, 20.04.2021 - 19:33

      ima switch verzija… izasla mozda pred mjesec dva 😀 i bas je osakacena verzija xD

    • Strahinja Radonjic

      @Nikola1996, 21.04.2021 - 05:34

      Heh, nisam ni znao.. Iovako me ne interesuje igra. Al’ stvarno izgleda užasno kao da je Low settings 360p. 😀

  • Arthur

    20.04.2021 - 23:14

    Tu se misli na nemogućnost igranja s igračima na drugim platformama. Na primjer ti i frendovi imate jak PC ili konzolu koji apex vrti bez problema, dok vam jedan iz ekipe nema ništa od toga ali ima mobitel koji će pokretati apex bez problema, on neće moći igrati sa vama zbog toga što je igra zasebna. To je ono što se mislilo i zbog čega fortnite ima prednost nad apexom jer je fortnite potpuni cross platform. Mogu ga igrati zajedno igrači na pc-u, mobitelu, PS4, xone… Uglavnom velika prednost ako imaš nekoga u ekipi tko voli igrati a ne može si priuštiti PC ili konzolu.

    • Tony Ghost 1811

      @Arthur, 21.04.2021 - 06:24

      Sto je tu dobro? U ogromnoj su prednosti igraci na pc ili konzoli. Da ne kazem da jedan ps4 danad kosta manje od mob.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?