HCL.HR

Najavljen Dreamfall Chapters

Zoran Žalac 02.11.2012.   •   1 komentara


Šest godina nakon zadnje igre avanturistički serijal The Longest Journey nastavlja svoju priču. Ragnar Tornquist osnovao je novi studio i službeno započeo rad na Dreamfall Chaptersu!

Sretne vijesti stižu nam iz Norveške. Čekali smo ih gotovo šest godina, otkako nas je Dreamfall: The Longest Journey ostavio u napetosti, i napokon smo došli na svoje. Novi nastavak The Longest Journey serijala je u produkciji i zove se Dreamfall Chapters.

O igri se pričalo još davnih dana, ali sad kad je konačno najavljena stvari su nešto drugačije. Za početak, igru neće razvijati Funcom nego sasvim novi studio. Srećom, sam tvorac serijala, Ragnar Tornquist, sam bira kreativne umove za taj novoosnovani tim pod nazivom Red Thread Games. Projekt je zasad u ranoj fazi produkcije zahvaljujući budžetu norveškog filmskog instituta, no u konačnici će zaživjeti kao Kickstarter igra.

Prve detalje očekujemo u narednim tjednima, a prve materijale početkom iduće godine. Međutim, poznato nam je sljedeće. Igra će biti tradicionalna avantura, što znači da neće naslijediti borbene elemente iz prvog Dreamfalla, ali će pokušati spojiti najbolje od svojih prethodnika, što znači da neće biti tipični PNC naslov. Priča će se nastaviti na sami završetak Dreamfalla, čime ćemo dobiti odgovore na pitanja koja su nam se vrtjela glavom prije šest godina.

Suprotno prijašnjim planovima, Dreamfall Chapters neće biti epizodna igra. Naime, Chapters u naslovu jednostavno sugerira određena poglavlja priče koja dolaze nakon onoga što je već ispričano, ali i prije onoga što tek slijedi (dakle, već sada znamo da Chapters neće označiti kraj serijala). Planirane platforme za igru zasad su PC i Mac.

I to je sve što trenutno znamo. Nas svakako veseli ova vijest jer nas uz TLJ serijal vežu lijepe uspomene, pa se iskreno nadamo da ćemo uz Dreamfall Chapters steći i neke nove. Što vi kažete na ovu najavu? Jeste li već zaboravili priču o Zoe, April i Kianu? Radujete li se njezinom nastavku?

Komentari (1)

  • buby8992

    02.11.2012 - 11:33

    Naravno da se radujem pogotvo zato jer ćemo napokon dobiti odgovore koji su nam uskračeni sa onim odvratnim krajem Dreamfall-a.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?