HCL.HR

Najavljen je Gothic remake za PC i konzole

Zoran Žalac 19.02.2020.   •   3 komentara


Iz probne demo verzije Gothica koja se pojavila prošle godine ipak će izrasti cjelovita igra, potvrdila je izdavačka kuća THQ Nordic.

Krajem 2019. godine vlasnici originalnog RPG-a Gothic na Steamu su dobili priliku zaigrati demo moderne prerade istoga te svojim reakcijama odlučiti hoće li projekt zaživjeti kao cjelovita igra. Iako su reakcije fanova u početku bile podijeljene, izdavačka kuća THQ Nordic tvrdi kako je 94,8% fanova izrazilo želju da Gothic dobije svoj remake nakon 19 godina otkako se prvi put pojavio.

Dakle, prerada Gothica dobila je zeleno svjetlo za punu produkciju te ju sada možemo očekivati nekad iza 2020. godine. Za razliku od originala koji je bio PC ekskluziva, prerada će biti dostupna i za konzole, koje god budu aktualne u vrijeme izlaska. Negativne kritike iz demo verzije vezale su se upravo uz to jer je podosta mehanika u demo verziji bilo dizajnirano baš za konzole, odnosno kontroler, uključujući i borbu koja jednim dijelom oponaša mačevanje iz For Honora.

Ono što su developeri odlučili promijeniti prema povratnim informacijama igrača jest šarenilo svijeta iz demo verzije. Ono što se vidi na slikama i u traileru jest staro stanje, dok će puno izdanje igre biti mračnije i bliže estetici originalnog Gothica.

Označeno sa: , ,

Komentari (3)

  • Kajkakko

    19.02.2020 - 17:00

    Baš mi je drago.To mi je bio jedan od prvih RPG-a koji sam igrao.

  • darijoman

    19.02.2020 - 18:43

    Idealna prilika da po prvi put zakoračim u taj svijet

  • Darac83

    19.02.2020 - 19:36

    Toooo!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?