HCL.HR

Najavljen Kursk, survival igra prema ruskoj podmorničkoj tragediji

Stjepan Fikter 21.05.2015.   •   3 komentara


Kada developeri najave igru baziranu prema podmorničkoj tragediji koju opisuju kao mješavinu survival žanra i avanture gdje će prezentirati tragediju iz novoga kuta, moramo reći da smo zainteresirani.

Igre podmorničke tematike i nisu baš česte. Pogotovo ne one u kojima se radnja odvija unutar podmornice. Ipak, izgleda da developerima sâma lokacija nije bila dovoljna za smišljanje radnje pa su inspiraciju pronašli u podmorničkoj tragediji iz 2000. godine kada je ruska podmornica Kursk uništena zbog eksplozije koju je uzrokovao neispravni torpedo.

Developer Jujubee osim predstavljenog teasera za Kursk nije otkrio puno, osim da se radi o avanturi iz prvoga lica u kombinaciji sa survival žanrom. Uz to, želja im je pokazati tragediju iz novoga kuta s fokusom na pažljivo osmišljenu priču i kako kažu – zanosnim gameplayem, što god im to značilo.

Michal Stepien, direktor Jujubeea izjavio je: “Kursk će zasigurno biti igra za zreliju publiku koja traži unikatno i filmsko iskustvo. Još uvijek postoje kontroverze oko stvarne sudbine ove ruske podmornice i s našom igrom nadamo se da ćemo potaknuti i odgovoriti na neka pitanja.”

Kursk je najavljen za PC, PS4 i Xbox One, no još uvijek nema datum izlaska.

Komentari (3)

 • divjakdivji

  23.05.2015 - 15:42

  Mislim da je tema još prefriška i neukusna. Jednostavno nije u redu prema članovima obitelji poginulih 15 godina poslije tragedije raditi igru na tu temu.
  Sa Hatred igrom nemam problema i jedva čekam da izađe ali ovdje je riječ o istinitom događaju.

  https://www.youtube.com/watch?v=_u6EdiESzq8

  • gola_sam

   @divjakdivji, 23.05.2015 - 16:54

   koliko je ono standard da postane uredu, 20 godina ?

 • divjakdivji

  23.05.2015 - 17:04

  kada su u pitanju tragedije iz stvarnog života, nikada. ali nisam mislio da i to moram objašnjavati, crtati…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!