HCL.HR

Najavljen šekspirijanski SF naslov Verona

Zoran Žalac 18.03.2015.   •   0 komentara


Emigracija u 22. stoljeću više nije problem na Zemlji, jer u igri Verona Zemlje kakvu poznajemo više ni nema – ostaje nam samo šverc resursa s nje prema vanjskim kolonijama.

Sjećate se onog uvrnutog 2D naslova Sine Mora gdje su svi likovi pričali mađarskim jezikom? Tvorci te igre najavili su svoj sljedeći projekt, koji ipak nije toliko uvrnut, ali čim je inspiriran Shakespearovim djelom Romeo i Julija – znate da se ne radi o tipičnoj igri. Verona joj je radni naziv, i zapravo je znanstveno-fantastična akcijska avantura iz trećeg lica u kojoj će fokus biti na skupljanju vrijednih predmeta.

Naime, u 22. stoljeću Zemlja je pred uništenjem. Planet je većim dijelom napušten jer ga neke kozmičke sile vuku prema Suncu, otapaju se polovi i znate već, Al Gore spika. No, na Zemlji je nakon masovnog emigriranja ostalo dosta vrijednosti, a zadatak će u igri biti da te vrijednosti prošvercamo u vanjske kolonije.

Zanimljivo je to kako u Veroni nećemo vidjeti nikakve vanzemaljske neprijatelje, ali ćemo imati protivnike koji će nam zbog vlastite pohlepe stati na put. Uspjeh u igri mjerit će se jednom jednostavnom stvari – količinom vrijednosti, odnosno novca koji se prikupi. Naravno, čim u timu imate više ljudi, priča o novcu donosi tenzije u ekipi, pa ćemo također morati dobro paziti kakve odluke donosimo i s kime razvijamo kakve odnose.

Verona za sada nema naveden datum izlaska ni platforme na kojima bi se trebala pojaviti. Na PAX East sajmu prikazivana je preko PC-a, tako da na tu platformu vjerojatno možete sa sigurnošću računati.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?