HCL.HR

Najavljen Steam Link, Steam kontroler dobio cijenu

Zoran Žalac 04.03.2015.   •   2 komentara   •   Hardver i softver


Među takozvanim Steam mašinama krajem godine naći će se i Steam Link – cjenovno pristupačan uređaj namijenjen streamanju igara s računala na bilo koji drugi ekran u kući.

Još od predstavljanja Steam Machines programa Valve se polako okretao prema novom obliku korištenja osobnih računala za igranje. Ideja je takva da se PC gaming proširi i na dnevni boravak – odnosno na TV prijemnik, ali bez potrebe da se ondje vuku velika bučna kućišta.

Tu na scenu stupa novi proizvod zvan Steam Link koji je namijenjen streamanju igara s glavnog PC-a, bilo gdje unutar kuće. Dakle, upalite si računalo u radnoj sobi, odete u dnevni boravak i ondje zavaljeni na trosjed igrate svoje PC igre.

Steam Link bit će kompatibilan sa Windowsima, Macom i Linuxom, podržavat će streamanje u 1080p rezoluciji i 60 Hz s niskom latencijom. Naravno, tehnologija iza svega toga je već prisutni Steam In-Home streaming. Sam uređaj imat će tri USB porta, jedan HDMI utor te klasični Ethernet utor. Prodavat će se po cijeni od 49,99 američkih dolara, a bit će dostupan od jedanaestog mjeseca ove godine.

Po istoj cijeni, istog datuma, pojavit će se i Steam kontroler.

Komentari (2)

  • arijan8

    04.03.2015 - 13:14

    Hoće li se moći sa Steam kontrolerom igrati sve PC igre s podrškom za kontroler npr. fifa, pes, automobilističke igre…

  • markogal

    04.03.2015 - 16:42

    drago mi je vidjet da se trude za pc gaming najvjerojatnije budem kupio

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!