HCL.HR

Najavljen The Bureau: XCOM Declassified

ToxarE 26.04.2013.   •   4 komentara


XCOM FPS službeno više ne postoji, a kao što se šuškalo zamijenio ga je taktički TPS naziva The Bureau: XCOM Declassified. Imamo datum izlaska, screense i teaser.

Nedavno smo pisali kako sve upućuje na to da je XCOM pucačina iz prvog lica očigledno u određenim problemima te kako se šuška da će taj projekt prerasti u nešto potpuno drugačije. Danas su ta šuškanja postala stvarnost kada je 2K Games otkrio The Bureau: XCOM Declassified, igru koja se žanrovski smješta u taktičke pucačine iz trećeg lica.

Developer iza igre je developer Bioshocka 2, studio 2K Marin, a dobili smo odmah i datum izlaska – 23. kolovoza, kada će igra izaći u PC, PS3 i X360 inačicama. Uz najavu igre objavljen je i teaser video naslova The Burn Room, a on je tu da live action scenama postavi ton za ovu pucačinu vremenski postavljenu u 1962. godinu.

Igra će ispričati priču o misterioznim počecima XCOM-a, odnosno o tome kako je The Bureau, organizacija izvorno stvorena za borbu protiv Sovjeta, prerasla u ekipu za ubijanje vanzemaljaca. I zataškavanja toga da ti vanzemaljci uopće postoje.

Kao igrači, preuzeti ćemo ulogu protagonista imena William Carter, a za razliku od prijašnjih XCOM igara poznatih po svom taktičkom gameplayu na poteze, ovdje ćemo se napucavati s vanzemaljskim stvorenjima u realnom vremenu, ali ne u stilu Ramba, već uz korištenje timskih taktika.

Glavni lik Carter imati će posebnu mogućnost zvanu Battle Focus koja lagano usporava akciju i omogućuje mu da izdaje naredbe timu, a igrači će osim kontrole timskih kolega u borbi moći i regrutirati nove snage te svakoga člana prilagođavati i nadograđivati po potrebi.

“Naš tim je naporno radio kako bi prenio XCOM elemente poput taktičkog odlučivanja i permanentne smrti timskih kolega na način da to čini ovo unikatnom taktičkom pucačinom. S tim ciljem, The Bureau će biti izazov igračima poput nijedne druge taktičke pucačine iz trećeg lica.”, objasnio je 2K Marinov kreativni direktor Morgan Gray. Te tvrdnje ćete i sami moći testirati kada zaigrate The Bureau ovog kolovoza, a do tada nas zasigurno očekuje pokoji konkretniji trailer i nekoliko novih screenshota.

Za sada pogledajte prve tri slike koje smo upravo dodali u svježe otvorenu galeriju.

Komentari (4)

  • JohnDoe

    26.04.2013 - 21:34

    A napokon neke vijesti, pratio sam ovo od kada su najavili i onda je najednom nestalo sa lica zemlje. Jedva cekam.

  • KhorneFlake

    26.04.2013 - 21:55

    Da, čuo sam da će se možda zvati ili ovako, ili What Happened in '62. Nažalost, ne treba očekivati Bog zna šta. Igra je prošla kroz problematičan razvoj, i ovo je samo pokušaj izdavača da koliko-toliko pokrije troškove razvoja onoga što je nekad bio X-Com. To govore i glasine o potencijalnoj cjeni, koja bi trebala iznositi nekoh 30 eura, i to samo u obliku digitalnog downloada. Već se puno potrošilo, treba štedjeti, kome treba fizička kopija…

  • snooker

    27.04.2013 - 06:30

    Izgleda da je isti engine kao u Bioshock Infinite

  • Disc0

    27.04.2013 - 08:16

    Unreal engine 3, isti engine kao u 99% igara ove generacije, zato i izgledaju sve nekako slicno 😉
    Uvjeren sam da ce ovo ispast lose…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?