HCL.HR

Najavljena je neobična nogometna igra Despelote

Zoran Žalac 12.05.2023.   •   3 komentara


2024. godine na PC i aktualne konzole stiže neobična igra nogometne tematike – Despelote. U njoj ćemo promatrati nogometni svijet 8-godišnjaka iz Ekvadora.

Nogometne su videoigre u nekoliko navrata dobro simulirale zabavu koju pruža najpopularniji sport na svijetu. Međutim, nogomet je više od odigravanja utakmice, kako bi rekao onaj lik u seriji Ted Lasso – nogomet je život. Nogomet se doživljava i kad ga se ne igra na zelenom travnjaku, a tu su igre do sada bile dosta stidljive. Zato je interesantno vidjeti nešto drugačije, s artističkim pristupom nogometnoj tematici.

Despelote je takva igra koja će nas staviti u ulogu osmogodišnjeg dječaka Juliana iz Ekvadora. Kroz Julianove oči pratit ćemo transformaciju njegovog rodnog grada kako se Ekvador približava kvalifikaciji na svjetsko nogometno prvenstvo.

Zanimljivost je da će Despelote biti jedna od rijetkih nogometnih igara koja će se igrati iz perspektive prvog lica. Udaranje lopte pri tome će biti tek jedna od aktivnosti. Usput ćemo upoznati niz likova, od kojih dobar dio neće biti oduševljen pojavom lopte i nogometnom euforijom.

Despelote je u razvoju za PC, PlayStation 5 te Xbox Series X, a termin izlaska postavljen je na 2024. godinu. 

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • alan40rt

    12.05.2023 - 11:16

    Dajte nam igru, simulator, ciganskih posla. Oču krasti bakar i bicikle, žicati po gradu kunu dve i čekati 20ti u mjesecu da dobim socijalu i odem u Admiral to zlupat na vočkice 😛

    • Darcoolio

      @alan40rt, 12.05.2023 - 12:39

      Triatlon. Otrčiš do jezera, okupaš se i vratiš se biciklom.

    • alan40rt

      @Darcoolio, 12.05.2023 - 13:17

      Iz Čakovca za Varaždin, pa natrag 😂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?