HCL.HR

Najavljena prva Metal Gear igra za VR, ali upitno je hoće li zaživjeti

Zoran Žalac 07.04.2016.   •   2 komentara


Nakon što im je propao projekt prerade originalnog Metal Gear Solida u Unreal Engineu 4, fanovi te igre ne odustaju te najavljuju VR aplikaciju The Fan Legacy: Metal Gear Solid.

mgs-fan

Mi smo se već pomirili s činjenicom da moderne prerade Metal Gear Solida neće biti dok Konami ne odluči tako, ali fanovi serijala koji su zadnjih mjeseci radili na neslužbenom MGS remakeu imaju novi projekt. Prošlog mjeseca otkazana im je prerada MGS-a, iz razloga koji su van njihove kontrole, a sada se vraćaju s igrom koju nazivaju The Fan Legacy: Metal Gear Solid.

Zapravo, nije riječ o igri već o VR aplikaciji koja je u biti virtualni muzej MGS-a. Igrači tako mogu posjetiti lokacije iz MGS igara, i to u moderniziranom obliku – napravljenima od materijala koji su trebali poslužiti za spomenuti MGS remake. Posjetu su dodane i neke audio poruke, a zanimljivo je da je za iste angažiran David Hayter, glumac koji je utjelovio Snakea i njegov glas prije MGS-a 5.

Zvuči interesantno, ali sigurno vam je na pameti jedno pitanje. Ako im je prethodni projekt propao zbog toga što Konami drži sva prava na MGS franšizu, zašto se nadaju da će im ovaj zaživjeti? Razlika je u tome što je The Fan Legacy: MGS najavljen kao neprofitni projekt, odnosno svojevrsni dan fanovima MGS-a. Drugim riječima – bit će besplatan pa to Konamiju *možda* neće smetati. Ali ipak govorimo o Konamiju, tako da još ništa nije sigurno.

Ako nitko ne bude imao ništa protiv ove aplikacije, The Fan Legacy će zaživjeti idućeg mjeseca, pretpostavljamo za Oculus Rift i HTC Vive.

Komentari (2)

  • Cro007

    07.04.2016 - 23:49

    Interesantan projekt. Da se pita Kojimu, on bi to odobrio, ali neznam za Konami

  • Duxkaos

    08.04.2016 - 19:53

    Ako to dozivi to ce bit presick

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?