HCL.HR

Najbolji trenutci E3 sajma: Kevin Butler

Zoran Žalac 04.06.2018.   •   1 komentara   •   Retro gaming


Sony je s PlayStation 3 konzolom nekoliko godina zaostajao za konkurencijom, no uz pametnu marketinšku kampanju uspio je pridobiti igrače na svoju stranu.

Sony je prije deset godina bio u neočekivano lošoj poziciji sa svojom PlayStation 3 konzolom. Tada je to bila najslabije prodavana konzola sedme generacije, nešto što nitko nije očekivao nakon vladavine PlayStationa 2. U namjeri da popravi imidž PlayStationa, Sony se poslužio različitim marketinškim strategijama, a jedna od takvih bila je i zapošljavanje glumca Jerryja Lamberta kao Kevina Butlera, predsjednika fiktivnih ogranaka PlayStationa.

Butlera je osmislila marketinška agencija Deutsch/LA i koristila ga za različite TV reklame PlayStation proizvoda tijekom 2009. godine. No, gameri diljem svijeta Butlera su upoznali na E3 sajmu prilikom najave PlayStation Move kontrolera gdje je održao svoj petominutni monolog bockajući Microsoft i Nintendo.

Butler je kroz svoj karizmatični nastup PlayStationu uspio dati humorističnu notu bez da ista bude ono što danas zovemo cringe. Marketinška kampanja s tim likom bila je jedna od najboljih koje je PlayStation do sada imao. Još uvijek se sjećamo kako je Butler bio imenovan potpredsjednikom velikih akcijskih trenutaka u promociji Uncharteda 2 te potpredsjednikom svega ili ničega.

Nažalost, Lambert i Sony nisu završili svoju suradnju u dobrim odnosima te su završili na sudu jer je glumac promovirao i Nintendo Wii konzolu. To je ujedno značilo i kraj za Kevina Butlera i njegove nastupe na E3-u.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?