HCL.HR

Najbolji trenutci E3 sajma: Sony demonstrira kako se posuđuju igre za PS4

Zoran Žalac 06.06.2018.   •   5 komentara


Microsoft si je na E3 sajmu 2013. godine pucao u nogu, a Sony je to iskoristio na najbolji mogući način – niskim udarcem.

Prema prodajnim rezultatima poznato je da će PlayStation biti najprodavanija konzola osme generacije. Sve i da se PS4 sada prestane prodavati, pitanje je bi li Microsoft sa Xbox One konzolom ikada dosegnuo 80 milijuna prodanih primjeraka. Jedan od razloga za to leži u činjenici da je bitka između Sonyja i Microsofta bila odlučena već nakon E3 sajma 2013. godine.

Naime, Microsoft je tada jasno izašao u javnost s informacijom da će Xbox One konzola zahtijevati od igrača da bude spojen na internet barem jednom u 24 sata kako bi mogao igrati igre, a postojala je i mogućnost da konzola blokira korištenje polovnih igara. Sony je to iskoristio na najbolji mogući način te uz gromoglasno odobravanje publike na svojoj E3 konferenciji bocnuo Microsoft na humorističan način te time dobio rat osme generacije konzola.

Najavom da PlayStation 4 neće tražiti stalnu povezanost s internetom i da neće blokirati korištene igre, Sony je natjerao Microsoft da promijeni ploču te svega nekoliko dana kasnije odustane od svojih planova. Kad god se sjetimo tog vremena, nezaobilazno je pogledati sljedeći video kojim je Sony demonstrirao proces posuđivanja korištenih igara na PS4 konzoli.

Ovaj humorističan način ponižavanja Microsofta Sonyju je također poslužio i za skretanje pozornosti s jedne važne stvari – te da je pristup online multiplayeru na PS4 konzoli postao ograđen pretplatom za PS Plus, dok smo se na PS3 konzoli u online okružju mogli igrati besplatno. Dobra strategija za Sony, mora se priznati.

Komentari (5)

  • Aldin219

    06.06.2018 - 15:19

    watch?v=gbrWW08msFg

  • Dragan[MKD]

    06.06.2018 - 15:38

    Ovo je razlog zasto nisam kupio nijednu Sonyjevu ekskluzivu 🙂 Good Guy Sony.

  • Donat Miletic

    06.06.2018 - 16:41

    Aa vidio sam ovo haha

  • Kenzix

    06.06.2018 - 17:22

    a ona druga demonstracija kako se posuđuju igre hakuješ konzolu i posuđuješ šta želiš

  • NikkyBoi

    06.06.2018 - 19:11

    Sjecam se ovoga hahaaaha??
    Sony je bas provokant lol

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?