HCL.HR

Napokon je otkriveno kada stiže novi izgled za Steam

Zoran Žalac 04.09.2019.   •   10 komentara   •   Tehnologija


Valve je konačno otkrio sve aspekte novog dizajna sučelja za Steam te će istoga ponuditi korisnicima u devetom mjesecu.

Već najmanje dvije godine slušamo o tome kako će se izgled Steama promijeniti, a to nikako da se dogodi. No, tko bi rekao, dogodit će se (za razliku od Half-Lifea 3) – 17. 9. 2019. Naime, od tada će novo sučelje Steama biti dostupno u otvorenom beta testu svim zainteresiranim korisnicima.

A što je novo? Pa, novi je upravo segment koji postavlja to pitanje “What’s new” i u sklopu tog dijela Steam će isticati igre koje su dobile značajna ažuriranja. Naravno, igre će se pojavljivati na bazi algoritama, odnosno preferencija i ponašanja samog korisnika. Dakle, Steam će vas unutar vaše “knjižnice” igara pokušati obavijestiti o onome za što misli da bi vas moglo interesirati. Evo kako će to izgledati:

Osim toga, igrači će od sada moći raditi kolekcije igara. Primjerice, želite stvoriti kolekciju igara koje igrate po noći – iz svog kataloga možete povući igru koju želite te ju dodati željenoj kolekciji. Te kolekcije potom možete zakvačiti na različite dijelove glavne stranice, tzv. Library Home. Evo kako to izgleda:

Nadalje, korisnici će od sada moći filtrirati igre u svom vlasništvu prema različitim parametrima. Primjerice, moći ćete brzo dobiti popis svih igara koje imaju podršku za co-op. Ili, moći ćete izlistati igre po pojedinačnim tagovima, npr. samo igre u kojima je glavni lik žensko.

Bit će tu još zgodnih promjena. Primjerice, od sada ćete moći vidjeti što vaši kontakti rade u pojedinim igrama. Npr. ako čekaju na multiplayer meč, onda će ispod njihovog imena na chatu biti prikazana ta aktivnost.

Označeno sa:

Komentari (10)

  • armin221186

    04.09.2019 - 19:58

    Nek vrate stari chat a sa kataloga nek rade sta hoce…

  • funky0308

    04.09.2019 - 19:59

    Pa ovo uopce ne zvuci lose. Tih par sitnica su zapravo genijalne ideje. Svi tagovi su vec tu, trebalo ih je “samo” imati klijent koji ih zna procitati. Sve ovo nabrojano u zadnja dva paragrafa mi je bas bas dobro. Nadam se da ce uz facelifting krenuti i u malo agresivniji duel sa konkurentima (mislim ponajprije na Epic) jer imaju puno toga za pokazati, samo se dosta toga sakrilo iza krutog (ali i dalje jednog od najboljih) launchera. Vise igara (manje ekskluziva Epicu), plus sve ovo nabrojano i prva liga. Bas me zanimalo sto to mogu dodati kroz facelifting i bas su me ugodbo iznenadili. Proveo sam sate i sate istrazivajuci sto bih mogao igrati s prijateljima (ovaj nece zenske likove, drugi nece first person, treci trazi nesto trece) i sinom (coop, malo blaze teme i manje nasilja). Za vecinu toga Steam nije bio od pomoci pa sam bunario po YTu i forumima. Ukratko – odlicno, pomoci ce

    • Saren

      @funky0308, 04.09.2019 - 20:30

      Slazem se, dobro dosla promjena i bar meni super izgleda.

  • trulex

    04.09.2019 - 21:23

    Kao da sam znao, eno već iskorištavaju ovaj sistem igara koje su ažururane, eno developer Trine igara napravio update

    • funky0308

      @trulex, 05.09.2019 - 21:40

      To sam htio napisati, a zaboravio. – slazem se, samo da toga ne bude, odnosno da ne bude navlakusa kroz lazne tagove ili forsirane tagove samo da iskace igra na prvoj stranici

  • Sib3riX

    04.09.2019 - 22:51

    Sad dolaze bugovi jedno godinu dana kao i sa novom friend listom.

  • Strahinja Radonjic

    04.09.2019 - 22:56

    Trebali su da promene i font ovih opcija gore. STORE LIBRARY COMMUNITY … Kao i opcije iznad.

  • marjanovicut

    05.09.2019 - 03:24

    Osvezavajuce

  • VuklaVukCRO

    05.09.2019 - 10:43

    Lijepo izgleda,vrlo lijepo.

  • The_Miks

    05.09.2019 - 13:41

    Epics roadmap just got 5 years longer

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?