HCL.HR

Naši dojmovi s revijalnih Starcraft 2: Legacy of the Void mečeva

Dominik Bošnjak 07.10.2015.   •   1 komentara


Pročitajte što smo novoga u Pragu saznali o završnom dijelu Starcraft II trilogije, Legacy of the Voidu.

Dvije i pol godine su prošle od Heart of the Swarma, prve i za sada jedine izašle ekspanzije za Blizzardov megapopularni RTS Starcraft II. Interesa za novim proširenjem ove uspješnice nikako ne nedostaje pa tako već gotovo godinu dana fanovi diljem svijeta željno čekaju novosti o nadolazećem Legacy of the Voidu.

Dosta je toga o ekspanziji već bilo poznato od prije, a revijalni mečevi između nekih od najboljih Starcraft II igrača održani ovog vikenda u Pragu u sklopu Road to BlizzCona su nam otkrili još ponešto.

Kao prvo, korisničko sučelje je dobrim dijelom redizanirano u odnosu na postojeći build Starcrafta 2. Stavke unutar menija su preraspoređene, sami meniji izgledaju drugačije te je promijenjen način na koji se igrači spajaju na servere u Arcade modu kako bi postojana i neprekinuta chat funkcija napokon mogla zaživjeti. Nadalje, chat je dobio neke nove funkcije poput onih za pojednostavljeno pozivanje drugih igrača u grupni razgovor. To konkretno nismo imali prilike vidjeti već nam je otkriveno kasnije u razgovoru s Blizzardovim zaposlenicima.

Dugo najavljivani Archon mod igre smo napokon mogli vidjeti uživo. Radi se o novom tipu 2v2 borbi u sklopu kojih dvojica igrača nemaju vlastite baze već dijele jednu. Rezultat će u početku vrlo vjerojatno biti potpuni kaos, no kako su to demonstrirali profići na Road to BlizzConu, ovaj način igre također otvara jednu novu dimenziju kompleksnosti po pitanju formacija, manevara i općenitih strategija koje realno možete izvesti u multiplayeru. Također nudi i jednostavan okvir za igranje s puno iskusnijim igračem u svrhu učenja što je u praksi dokazano korisnije od pukog gledanja.

Drugi novi mod kojeg donosi Legacy of the Void jest Allied Commanders. Njega se baš nismo nagledali no podrobno je demonstriran na ovogodišnjem Gamescomu. Jednostavno rečeno, radi se o mini MOBA igri upakiranoj u Starcraft. Definitivno nije razlog zbog kojeg će netko kupiti novu ekspanziju, no izgleda kao zabavna razbibriga kojom se možete zabavljati kada vas umore klasični multiplayer modovi. Naravno, sigurno da će ozbiljne kompetitivne igre bit i u ovom modu, no ne u tolikoj mjeri koliko je to slučaj u ostatku Starcrafta II.

Od novih jedinica smo u akciji vidjeli Zerg Lurkera koji u stilu čudovišta iz Dunea šiljcima koji izviru iz zemlje širi kaos među neprijateljskim linijama. Radi se o povratniku iz originalnog Starcrafta čiji su povratak fanovi zazivali još od 2010. godine. Nadalje, Protoss je dobio novo oružje imena Disruptor koje energetskim šiljcima devastira sve zemljane jedinice bez pretjeranih upozorenja i vremena za reakciju. Također smo vidjeli i novu tehnologiju Terransa koja praktički omogućava njihovim Battlecruiserima da se teleportiraju na bilo koju lokaciju na bojišnici.

Sve u svemu, dojma smo da će Legacy of the Void na itekako dostojan način zaokružiti Starcraft II trilogiju te se nadamo i uspjeti završiti priču originalnog Starcrafta. O singleplayer kampanji u Pragu nije bilo službenih riječi, tek smo podsjećeni da mali dio nje možete odigrati u beta verziji već sada ako platite prednarudžbu za igru.

Starcraft II: Legacy of the Void izlazi 10. studenog za Windows i OS X. Snimku jednog od spomenutih Legacy of the Void revijalnih mečeva održanih prošlog tjedna u praškoj O2 Areni možete pogledati ispod.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?