HCL.HR

Nastavljaju se dijeliti otkazi u PlayStationu, na red je došao studio Bungie

Zoran Žalac 31.10.2023.   •   9 komentara   •   Industrija videoigara


Neodređeni broj developera otpušten je iz Sonyjevog studija Bungie, a njihovim su igrama pomaknuti datumi izlaska.

Nakon se broj zaposlenika smanjio u PlayStation Visual Arts Groupu i studiju Media Molecule, sad je na red došao novi val otkaza. Zahvaćena je ekipa Bungie, koju je napustio neodređeni broj developera.

Voditelj studija Pete Parson poručio je kako je ovo tužan dan za Bungie te je zamolio kolege u industriji da pruže priliku zaista talentiranim ljudima ako imaju otvorene pozicije.

Ovo je prvi val otkaza u studiju Bungie otkako je isti 2022. preuzeo Sony. Prilikom preuzimanja tada je bilo naglašeno kako neće doći do otpuštanja ili smanjivanja tima.

Neslužbeno, prema navodima Bloomberga, odgodu izlaska dobila su dva projekta koje Bungie ima u produkciji. Sljedeća ekspanzija za Destiny 2, zvana The Final Shape, kasnit će s izlaskom četiri mjeseca te se sad očekuje u šestom mjesecu 2024. Sljedeća Bungiejeva igra, extraction pucačina Marathon, pomaknuta je na 2025. godinu.

Komentari (9)

  • undisputed_kiki

    31.10.2023 - 10:08

    Velike stete, zadnji dobru igru izbacili prije 15 godina..

    • Crow89

      @undisputed_kiki, 31.10.2023 - 11:53

      A dobro, nije Destiny bio potpuni promašaj. Meni je igra bila OK. Igrao sam sa frendom. Koristili jednu igru za dvije ps4 konzole. Kupili i praktički sve DLCove. Zabavna za coop.

  • Motor City Bengals

    31.10.2023 - 11:24

    Nije lako iz mjeseca u mjesec gledati kako Far Cry i Tom Clancy’s ulaze u top 10 prodaje a tebe nema nije, cak ni u vlastitom dvoristu. A gdje su jos FIFE, CoDovi i GTA.

    • MeDoNjA

      @Motor City Bengals, 31.10.2023 - 23:17

      Pa problem je sto Sony nema bas nijednu multiplayer , live service igru , vec samo odlicne singleplayer igre tako da morace da zasuku rukave u godinama koje nam dolaze.

  • Cloud-Aerith

    31.10.2023 - 12:36

    Kriza uhvatila neka, ili jednostavno AI zamjenio

  • Mamba_

    31.10.2023 - 14:39

    Ovaj Sony tačno ne zna gdje sve puca, iskreširaš 3.6 milijarde za studio s jednom igrom, jer eto oni su napravili Halo pa bi mogli izbaciti za njih neku jebačku pucačinu i onda im podjeliš otkaze i pomjeriš izlazak igre.

  • Stecajni_upravnik

    31.10.2023 - 15:01

    Meni je sada zao sto nemam pristup nekom invedticionom fondu da lepo napravim kompaniju i zaposlim developere koje ovi frajeri otpustaju uzajuci se u AI kao caroban stapic. Zamislite bolji deo developera koji je popio otkaz kod velikih igraca u istoj kompaniji, odmah na konkretnom projektu. Odavno tvrdim da ce Indy produkcija spasiti gaming…

    • Sentinel

      @Stecajni_upravnik, 01.11.2023 - 09:12

      Postoji razlika izmedju developera i “developera”. Od korone je nastala tolika inflacija developera da sve ovo sto sad dobiva otkaze je de facto masno tkivo. Prosao 2 restrukturiranja nakon prodaje firmi i nikad operativa ne dobiva otkaze. Tako i ovdje, razni social network manageri, pr manageri, hr manageri i ostali “manageri” su popili otkaze. Ovo malo developera stomje popilo otkaze vjerojatno kao i u twitteru, vise zuje nego meda daju

  • Scorch

    24.12.2023 - 16:18

    Najviše mi je zao zbog toga sto sad bungie sigurno neće dobiti Halo natrag

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?