HCL.HR

Nastavljaju se odlasci zaposlenika iz Naughty Doga

crnigavran 28.03.2014.   •   6 komentara


Čini se kako odlascima istaknutih zaposlenika iz Sonyjevih studija nema kraja. Naughty Dog je tako nakon odlaska scenaristice Uncharteda sada izgubio i glavnog direktora sljedeće igre u serijalu.

Čovjek bi pomislio da je vođenje razvoja novog Uncharteda za PlayStation 4 prestižni posao za bilo kojeg zaposlenika u industriji videoigara. Štoviše, biti član uspješnog Naughty Dog tima također je svojevrsni prestiž. Međutim, ne i za Justina Richmonda, direktora sljedeće Uncharted igre. Točnije rečeno – bivšeg direktora. Richmond je, naime, za IGN otkrio kako napušta Naughty Dog te će se pridružiti Riot Gamesu gdje će raditi na League of Legends projektima.

„Volim tvrtku [Naughty Dog] i ljude u njoj, i znam da će oni nastaviti raditi odlične igre u budućnosti… Sretnija je vijest da sam se, nakon opreznog razmišljanja i istraživanja, pridružio Riot Gamesu. Ondje se događaju neke stvarno inovativne stvari i jedva čekam biti dio toga.“ – izjavio je Richmond za IGN.

S obzirom da Richmond odlazi u vrlo ranom stadiju razvoja novog Uncharteda, za razliku od direktora novg Infamousa koji je pak napustio tim po završetku igre, moguće je da se u Naughty Dogu događaju neka čudna previranja. Sjetimo se, tim je nakon dugogodišnjeg rada nedavno napustila kreativna direktorica i scenaristica Amy Hennig, pod okolnostima koje nisu razjašnjene. Izvori bliski studiju navode kako je Hennig praktički otjerana, a kako je ovo drugi odlazak u kratkom roku, nešto se zasigurno događa u donedavno idiličnom timu.

Za mišljenje o ovoj vijesti smo, naravno, pitali i našeg eksperta za teorije zavjere i mistične misterije. Evo kakvu je mudrost Mudri Lisac ovoga puta imao za reći:

Mudri Lisac – Naughty Dog

Komentari (6)

 • Disc0

  28.03.2014 - 15:29

  Lisica 😀

 • Jasterrr

  28.03.2014 - 16:33

  Auuu, Riot Games se stvarno bavi inovativnim stvarima, koji glup izgovor -.- . Kao i u većini slučajeva vjerojatno je novac u pitanju.

 • Pjosip

  29.03.2014 - 07:25

  Šteta da osoba s takvim statusom i talentom odlazi u Riot Games.
  Jednostavno mislim da će se takav talent uludo utrošiti u LoL

 • Alen Lapiš

  29.03.2014 - 13:35

  Vratite nam crasha 😀

 • movie

  @player1, 29.03.2014 - 19:37

  vremepolov još nije izmišljen

 • CrashZer0

  @player1, 28.03.2014 - 17:01

  Inovativnost nevjerojatna, da. nakon godina i godina DOTE napraviti igru na skroz istom principu: LoL, iako je i DOTA 2 napravljena.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!