HCL.HR

Need for Speed Underground trebao je imati svoju TV emisiju

Zoran Žalac 03.12.2021.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Američki producent Craig Lieberman otkrio je kako je Electronic Arts nekoć u planu imao televizijski show na temu Need for Speed: Undergrounda.

Need for Speed je još 2014. izašao iz okvira gaminga te je adaptiran u istoimeni film koji čak nije bio ni (toliko) loš. No, sada je otkriveno kako je davno prije postojao plan da se Need for Speed proširi na druge medije dok je još bio u fazi Undergrounda.

Nedavno je tako objavljen video u kojemu Craig Lieberman otkriva postojanje televizijskog showa o Need for Speedu te razlog zašto do istoga na kraju nije došlo. Craig Lieberman je inače bio konzultant Electronic Artsa u vrijeme dok se razvijao NFS: Underground, a taj je posao dobio na temelju angažmana na poziciji tehničkog savjetnika za prva dva filma iz franšize Fast & Furious.

Lieberman navodi kako je format NFS emisije trebao pratiti dva rivalska kluba u njihovim tuning obračunima. U prijevodu – kompetitivni Pimp my Ride, ali s dodatnim zapletom. Nakon što bi obavili svoj zadatak i sredili automobil, timovi bi se našli na istoj lokaciji za završni obračun. A taj završni obračun bio bi utrkivanje u istom autu – samo ne po stvarnim ulicama nego u Need for Speed: Undergroundu.

Electronic Arts je za ovaj projekt navodno bio spreman izdvojiti pozamašan iznos od 6,5 milijuna dolara, čime bi NFS: Underground show bio jedna od najskupljih TV produkcija tog vremena. Međutim, projekt na kraju nije bio realiziran iz dva razloga: ekipa nije bila sigurna ima li koncept dovoljno sadržaja da se oko njega gradi više epizoda, a brinulo ih je i to što se na tržištu već nalazilo dosta reality emisija.

U konačnici je cijela ideja NFS: Underground TV showa odbačena, iako se može reći da smo lošu glumu ionako dobili u NFS igrama koje su uslijedile.

Komentari (1)

  • alan40rt

    03.12.2021 - 11:55

    Koja bi to petarda bila. Pogotovo u vrijeme F&F franšize kad su svi bili ludi za automobilima i tuningom. Brzo bi se njima povratilo tih 6.5 milja.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?