HCL.HR

Neke kultne igre možda više neće biti dio nove PS Plus pretplate

Zoran Žalac 27.04.2022.   •   6 komentara


Oko šezdesetak igara u trenutnoj ponudi usluge PlayStation Now ima rok trajanja do šestog mjeseca i možda ne budu dio PS Plus Premium pretplate.

PlayStation Plus Premium trebao bi dobrim dijelom preslikati ono što je već bilo nuđeno kroz zasebnu uslugu PlayStation Now. I za očekivati je da će igre koje su se nudile uz PS Now postati dostupne na PS Plus Premium. Međutim, kako ističu korisnici s Reddita, 56 naslova iz trenutne ponude PS Now ima datum isteka, nakon kojega će nestati iz ponude. I upitno je hoće li Sony produžiti dogovor s izdavačima tih igara kako bi se one pojavile u katalogu PS Plus Premiuma.

Među tim igrama ima nekoliko klasika, tu su između ostalih Metal Gear Solid 4, Castlevania: Lords of Shadows, Silent Hill HD Collections, Yakuza igre, Crazy Taxi, Sonic Forces, Sonic Generations i druge Sonic igre. Metal Gear Solid 4 je tu posebno interesantan kao igra koja se na današnjim konzolama ne može igrati nikako drugačije nego preko streaminga, odnosno u sklopu pretplate. Druge su opcije jedino emuliranje igre na PC-u te igranje na PlayStation 3 konzoli.

Sony još nije otkrio listu igara koje će ponuditi u katalogu za PS Plus Extra i Premium rangove pretplate. Još uvijek postoji nada da će Konami, Sega i drugi izdavači dogovoriti nastavak suradnje sa Sonyjem te svoje stare naslove učiniti dostupnima barem preko pretplate. Kad već nemamo remaster Metal Gear Solida 4.

Usput rečeno, kanal Digital Foundry je jučer lansirao analizu kako bi remaster MGS-a 4 izgledao danas, demonstrirano kroz emulaciju igre u 4K rezoluciji pri 60 sličica po sekundi. Vrijedi pogledati:

Komentari (6)

  • mili1985

    27.04.2022 - 11:24

    Znači, baš bih zbog tih igara i uzeo pretplatu. Fck off.

  • TitanShifter

    27.04.2022 - 11:58

    Gledao sam jucer analizu od digital foundry-a. Po mom misljenju sramota za sony da je jedini nacin da odigras klasik kako treba, ustvari preko emulacije.

    • Zoran Žalac

      @TitanShifter, 27.04.2022 - 12:15

      To je Konamijeva sramota više.

    • TitanShifter

      @Zoran Žalac, 27.04.2022 - 14:05

      Svakako i konami i sony.

  • mg

    27.04.2022 - 13:28
  • sparrowpunk

    27.04.2022 - 16:31

    Za Yakuzu se ne brinem pošto sam kupio svaku od Y0 do Y6 kada su bile na popustu. Ali mi se Castlevania Lords of Shadow činio zanimljiv i jednom sam ga htio isprobati…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?