HCL.HR

Neobični platformer Rain World dobio alpha gameplay video

Stjepan Fikter 24.01.2014.   •   0 komentara


U novom ažuriranju za Kickstarter projekt Rain World stigao je alpha gameplay video u kojemu se može vidjeti različito ponašanje protivnika, kao i napredak koji je do sada ostvaren u kreiranju igre.

Indie igre nastavljaju s osvajanjem igrača, što dokazuje i Kickstarter kampanja za Rain World koja je već prestigla traženi iznos od 25,000 dolara, a do kraja je ostalo 20 dana. Uz to, u ažuriranjima o razvoju igre, developeri su postavili gameplay video iz alpha verzije, u kojemu prezentiraju ponašanje protivnika i tehničke stvari. Prije nego pogledate video, trebate znati da se ovdje radi o hibridu puža i mačke koji pokušava preživjeti u napuštenome industrijskome svijetu sa slomljenim eko sustavom, gdje je cilj uloviti hranu, a isto tako paziti da ne bude ulovljen od većih predatora ili da se ne nađe pod smrtonosnom kišom.

Gameplay će biti platformskog žanra – igrači će se morati šuljati, uspinjati i napadati neprijatelje kroz nepoznati krajolik pun tajni, uz unikatne kontrole te fluidne pokrete i težinu koju hibrid ima. Također se najavljuje kooperativni i kompetitivni gameplay za četiri igrača kroz različite modove.

U videu iznad, developer ističe fluidnost pokreta i proceduralne hibridne animacijske tehnike koje omogućavaju kreiranje nevjerojatno vjernih stvorenja koja se mogu prirodno savijati i istezati, često čineći neočekivane stvari. To u kombinaciji s AI-om daje stvorenjima različite osobnosti koje reagiraju na gameplay. Svaki predator ima različita ponašanja tijekom lova i koristi specijalizirana osjetila da vidi hibrida.

Treba još i spomenuti da je Rain World prihvaćen na Steam Greenlightu, a svi koji podrže razvoj, dobit će mogućnost da igru aktiviraju putem ove distribucijske platforme. Igra bi za PC trebala izaći u prosincu ove godine.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?