HCL.HR

Netflix navodno razvija visokobudžetnu igru za PC

Zoran Žalac 23.11.2022.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Novo oformljeni Netflixov studio u Los Angelesu traži zaposlenike koji će razvijati visokobudžetnu PC igru temeljenu na Unreal Engineu.

Nastavlja se Netflixov planirani ulazak u industriju videoigara i sve je izglednije da se tvrtka neće zaustaviti samo na mobilnim igrama koje trenutno nude svojim pretplatnicima.

Naime, Netflix je nedavno osnovao još jedan studio za razvoj videoigara, lociran u Los Angelesu. Vodi ga bivši producent Overwatcha, Chacko Sonny, a njegova ekspertiza bit će iskorištena na visokobudžetnom projektu za PC platformu. Tako barem stoji u oglasu za posao kojim Netflix traži zaposlenika s iskustvom u razvoju pucačina iz prvog ili trećeg lica, te radom na live service formatu igara.

Spominje se da će ta Netflixova PC igra biti temeljena na Unreal Engineu, a ideja je da ponudi i kooperativne i kompetitivne sustave gameplaya.

S obzirom da je Netflix tek u procesu traženja radne snage, igra je tek u povojima, ako uopće i postoji. Zanimljivije od same igre jest kako će ju Netflix distribuirati, tj. hoće li to biti igra koja će se streamati uz pretplatu na Netflix ili će joj moći pristupiti svi, neovisno o korisničkom računu za Netflix.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • zlakob

    23.11.2022 - 19:28

    nadovezujem se samo na zadnji dio; moze sve i jedna igra za PC izlazit bilo kuda i bilo kako, ali na kraju se ipak vraća muškarcu, ocu, steam-u 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?