HCL.HR

Nintendo 3DS i Wii U uskoro više neće dobivati nove igre

Zoran Žalac 26.07.2021.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Ako je vjerovati neslužbenoj informaciji, Nintendo planira zaustaviti objavljivanje novih igara za Wii U i 3DS konzole na svom eShopu.

Svi znamo da Nintendo trenutno ima jednu aktualnu konzolu – Nintendo Switch. Međutim, još uvijek se računa da su Nintendo 3DS i Nintendo Wii U donekle na životu. Te se konzole više ne proizvode, ali u digitalnom obliku mogu dobivati nove igre koje se mogu kupovati preko eShopa. Ipak, čini se da neće još dugo biti tako.

Europski ogranak Nintenda navodno je počeo obavještavati developere da će eShop trgovina zatvoriti svoja vrata za nove 3DS i Wii U igre po završetku Nintendove tekuće fiskalne godine – 1. 4. 2022. Iz Nintenda navode kako će postojeće igre ostati dostupne na eShopu i moći će dobivati ažuriranja kao i prije. Jedina razlika bit će ta što konzole više neće moći dobivati nove igre.

Prošlog je tjedna tvrtka Sony napravila istu stvar za svoju staru konzolu – PlayStation Vitu, koja isto tako više neće dobivati nove igre.

S obzirom na činjenicu da je Nintendo Wii U konzola bila financijski neuspješna, developeri su vrlo brzo izgubili interes za njom. S druge strane, 3DS je imao daleko dulji i sadržajniji životni ciklus. Nintendo je za tu prijenosnu konzolu radio igre sve do početka 2019. godine, a od tada su se u potpunosti prebacili na produkciju softvera za Switch.

Komentari (1)

  • vragec25cro

    26.07.2021 - 12:00

    Uzeo nedugo 3ds u kolekciju i fora je konzola.Btw usput uzeo i Game boy color Pikachu edition.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?