HCL.HR

Nintendo istražuje nove ideje za kooperativno igranje pomoću više ekrana

Zoran Žalac 17.04.2018.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Nintendo je patentirao sustav za izvođenje igara na više povezanih ekrana; tehnologiju koja bi mogla biti osnovica nove prijenosne konzole.

Nintendo je nedavno ostvario uspjeh sa Switch konzolom, ali na tom uspjehu ne planira živjeti dugo već se osigurava za budućnost istraživanjem novih oblika igranja videoigara. Među takvim oblicima možda bude kooperativno igranje uz pomoć više različitih ekrana… što na prvu zvuči kao nešto što već postoji, ali je u suštini sasvim nova stvar.

Naime, Nintendo je patentirao sustav za ekrane koji međusobno mogu komunicirati, i to na način da u obzir uzimaju i svoje položaje. Najbolje to demonstrira sljedeća slika – dva se ekrana prislone jedan kraj drugoga kako bi mogli komunicirati, a naginjanjem jednoga pokreće se akcija čiju izvedbu možemo vidjeti na drugom ekranu.

Naravno, patentiranje ovog sustava ne znači kako će isti zaživjeti u obliku konkretnog hardvera i softverske podrške za njega. Ovo je samo jedna od ideja s kojom eksperimentiraju Nintendovi inženjeri. Međutim, 3DS je star već sedam godina i Nintendo sigurno planira proizvod koji bi ga u doglednoj budućnosti mogao zamijeniti, a ideja o kombiniranim ekranima čini se kao nešto što bi moglo biti dio tog plana.

Ovo inače nije prvi put da se Nintendo bavi idejom spajanja ekrana s obzirom da je nešto slično imala Wii U konzola. Međutim, u slučaju Wii U konzole drugi je ekran bio ekstenzija glavnom ekranu, ili njegova zamjena (kao u slučaju Switcha), a ne ravnopravna polovica istoga. Također, stvar je funkcionirala tako da je u simbiozi mogao biti samo jedan dodatni ekran, dok se ovim konceptom istražuje mogućnost spajanja i do četiri ekrana.

Komentari (2)

  • Goran1234

    17.04.2018 - 13:30

    A vidjeh ovo prije par dana…u neku ruku i ja sam mišljenja da je riječ o nasljedniku 3ds-a, ali ja sam nasljednika 3ds-a zamišljao hologramski…

  • Shadow king

    17.04.2018 - 14:37

    Je, nedavno su izjavili da već rade na novoj konzoli. Nikaj neuobičajenog.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?