HCL.HR

Nintendo najavio prvu igru za mobitele i odgodio ju u isto vrijeme

Zoran Žalac 29.10.2015.   •   1 komentara


Nintendo je otkrio detaljni plan svoje prve igre za mobilne platforme koje nisu u vlasništvu tvrtke. Igra će se zvati Miitomo i pokušat će uspostaviti prijateljske odnose među svim ljudima na svijetu.

Iako je prvotno najavljivano kako ćemo prvu Nintendovu igru za mobilne telefone vidjeti još do kraja ove godine, makar i samo na japanskom tržištu, to se ipak neće dogoditi. Iz tvrtke su jučer tako na sastanku investitora poručili kako će prva Nintendova igra za ne-Nintendovu platformu izaći u trećem mjesecu iduće godine. Nintendo je istovremeno i otkrio naziv igre te nekoliko detalja o njoj.

Igra, ili bolje rečeno aplikacija, nosi naziv Miitomo i bit će besplatna za preuzimanje, ali imat će plaćene dodatke. Bit će to jedini F2P mobilni naslov iz Nintenda dok će ostali biti na plaćanje. Miitomo će, kako mu i naziv sugerira, koristiti Mii likove između kojih će se vršiti nekakva komunikacija, te eventualno dijeljenje.

Funkcionirat će to tako da će se preko Mii likova moći postavljati pitanja u “sigurnoj i zaštićenoj” aplikaciji za komunikaciju (?). Kako tvrde u Nintendu, cilj je da se omogući povezanost između prijatelja koji baš i nisu skloni kontaktirati jedni druge i produbiti ta svoja prijateljstva. Drugim riječima, Facebook Messenger s avatarima i umjetnom zaobilaznicom za barenje. Dolazak Belzebuba je blizu.

Komentari (1)

  • Apocalypse4987

    29.10.2015 - 15:11

    To možda pali u japanu di su ljudi prirodno sramežljivi, al mi imamo birtije za takve stvari 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?