HCL.HR

Nogometni klub Schalke 04 pohvalio se uspjesima svog esports tima

Zoran Žalac 04.09.2018.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Njemački je prvoligaš na glavnom stadionu dao svojevrsnu počast svojoj ekipi koja se natječe u elektroničkim sportovima.

Njemački Schalke 04 već je nekoliko godina u društvu nogometnih klubova koji imaju službene ekipe za esports natjecanja. No, esports natjecanja još su uvijek odvojena od nogometnih natjecanja, zbog čega je mnoge iznenadio potez koji je ovoga vikenda povukao klub Schalke 04.

Naime, njemački je prvoligaš na domaćem stadionu Veltins Arena prije utakmice s Herthom iz Berlina pustio kratki isječak koji prikazuje uspjehe njihovog esports tima. Schalke se uskoro sprema igrati prvo EU LCS finale protiv ekipe Fnatica, što im je prvi i najveći uspjeh do sada. Ovisno o svom rezultatu, ali i o ishodima tuđim mečeva, Schalke se ima priliku kvalificirati na svjetsko prvenstvo u League of Legendsu koje će se održati ove jeseni.

Nažalost po Schalke, uspjesi esports ekipe nisu se odrazili na nogometni tim koji je poslije toga izgubio utakmicu. Međutim, lijepo je vidjeti da nogometni klubovi podržavaju svoje esports ekipe i izvan financijskog okvira te upoznaju svoje pratitelje s novom kompetitivnom dimenzijom u kojoj sudjeluju.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?