HCL.HR

Nordic Games postao vlasnik Desperadosa i Silvera

crnigavran 24.06.2013.   •   3 komentara   •   Gaming Related


Švedska izdavačka kuća Nordic Games otkupila je prava na dvije franšize koje su proteklih godina vegetirale pod bivšim Infogramesom, odnosno Atarijem.

Imamo dobre vijesti za fanove kultnog RTT-a Desperados: Wanted Dead or Alive. Naime, prava na „Desperadose“ otkupio je švedski Nordic Games, što znači da bismo u budućnosti mogli vidjeti novu igru u tom serijalu. Desperadosi su inače nakon odličnog prvijenca i razočaravajućeg nastavka 2007. godine dobili novu igru pod drugim nazivom – Helldorado.

I dok će isti vjerojatno ostati samo na jednom dijelu, o sudbini Desperadosa odlučit će austrijski ogranak Nordic Gamesa. Nije isključeno da na novim Desperadosima radi tim koji je izvorno zaslužan za njih, premda isti više ne nosi naziv Spellbound Entertainment nego Black Forest Games.

Osim Deseperadosa, Nordic Games je od ostatka Atarija otkupio prava i na Silver – akcijski RPG za PC i Dreamcast iz davne 1999. godine. Ranije ove godine, isti je izdavač osigurao prava na zvučne franšize bivšeg THQ-a među kojima su Darksiders i Red Faction.

Komentari (3)

 • Shtrude1

  25.06.2013 - 09:58

  Ne hvala, vec su dovoljno stete napravili Painkilleru

 • shushumiga

  25.06.2013 - 12:34

  – kamo lijepe srece da nastave sa "Desperadosima" kakvi su bili u originalu … jedna od najboljih igara, ikada … a onda to povlaci i misao da se odnekud pojavi umrli "Pyro Studios" i vrati i stare dobre "Commandose" u zivot, u RTT zanru, naravno

 • Shazaam

  02.07.2013 - 05:29

  Desperados! 😀 Legendarna igra.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!