HCL.HR

Notch financira Age of Wonders 3

Stjepan Fikter 15.02.2013.   •   6 komentara


Iako se pretpostavljalo da će veliki partner u financiranju naslova Age of Wonders 3 biti Epic Games, na kraju je ispalo da je to Markus Persson, poznatiji pod nadimkom Notch.

Age of Wonders 3 zbog financijske injekcije kreatora Minecrafta, Notcha, na kraju nije morao naći izdavača da bi ugledao svjetlo dana na tržištu. No, svejedno nije isključeno da će Triumph imati dogovor s nekom tvrtkom zbog distribucije igre.

Lennart Sas, koji je suvlasnik i generalni direktor danskog studija, objasnio je kako je došlo do suradnje s Notchem: “primijetili smo da se na Minecraftovom uvodnom ekranu spomenuo Age of Wonders, zbog čega sam mu odlučio poslati mail.” Budući da je Notch fan serijala, suradnja je dogovorena.

Sas nastavlja: “Imali smo Age of Wonders 3 demo i razgovarali smo s različitim strankama, uključujući i tradicionalne izdavače. Postojao je interes za financiranje igre, ali mogućnost da Notch financira projekt bilo je ostvarenje sna, budući da on kao obožavatelj igre nije inzistirao da bude vlasnik iste kao što to ovih dana traže izdavači kada financiraju projekte.”

Age of Wonders 3 zbog toga je izbjegao Kickstarter financiranje, za razliku od brojnih drugih oživljenih PC serijala u posljednje vrijeme, i odlučio se za tradicionalniji te vjerojatno skuplji razvojni pristup. Rad na igri počeo je 2010. godine i trenutno izgleda prilično dobro. Datum izlaska PC verzije postavljen je za jesen ove godine, a postoji mogućnost da i MAC verzija izađe u isto vrijeme. Postoje i planovi za tablet verziju, kojoj će trebati ipak ponešto više vremena za razvoj.

Komentari (6)

 • Black op

  15.02.2013 - 18:32

  Koliko li je samo zaradio na minecraftu….Sta dobija time sto daje pare koje mu oni ni nece vratiti?

  • Maximum

   @Black op, 15.02.2013 - 21:44

   Ko kaze da nece on dobiti , on je ko i bilo koji drugi investitor…

  • Zael

   @Black op, 15.02.2013 - 23:16

   naravno da notch neće imat prste u ičemu šta neće donit pare XD

 • markwell

  16.02.2013 - 07:11

  Zakon. Pa meni je dobro, da se bavi Notch s tem, je velik fan.

  Pogledajte si AoW3 fansite:
  http://www.squidoo.com/age-of-wonders-3

 • rejn?er

  16.02.2013 - 10:25

  prejebeno

 • ac_dac

  18.02.2013 - 10:06

  Može li neko reći o kakvome me serijalu radi jer ja prvi put čujem za ovo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!