HCL.HR

Nova hrvatska gaming konzola Nibble stiže u… Kaufland!

sponzorirani članak 07.09.2020.   •   Tehnologija


Uz jači procesor, više memorije i ekran u boji, nova generacija gaming konzole iz hrvatske tvrtke CircuitMess obećava retro zabavu i edukaciju u jednom paketu.

Arkadne igre kao što su Space Invaders ili nikad prežaljena zmija, odnosno Snake, dio su igara koje se nalaze na Nibbleu, a koji će se pak naći u prodaji u Kauflandu od 7. do 9. rujna po cijeni od samo 399,90 kuna. Za fanove i znalce ovo je važan i, vjerujemo, sasvim dovoljan info.

Za one pak koji žele znati više, idemo redom

Nibble je nova igraća uradi-sam konzola iz “garaže” CircuitMess ekipe. Nakon uspješne priče koju je domaći CircuitMess 2017. ostvario s MAKERbuino konzolom gdje su, prisjetimo se, prikupili ozbiljne novce na Kickstarter kampanji i lansirali se pred ne samo domaću nego i svjetsku publiku, stiže nadogradnja u obliku Nibble konzole.

Brži procesor, ekran u boji 

U odnosu na MAKERbuino, Nibble ima jači procesor, više memorije, mogućnost WiFi konekcije i ovaj put – ekran u boji. Vjerojatno znate da je riječ o konzoli koju morate sami sastaviti te da u kompletu dobijete i sav alat (da, i lemilicu) te upute za par sati DIY zabave. Konzola je prigodna za 9+ godina starosti.

Nibble je nastao temeljem feedbacka više od 2000 korisnika na MAKERbuino, a uz hardverska poboljšanja, najveći novitet je onaj softverski. Naime, Nibble je pogonjen Circuitblocks aplikacijom za učenje programiranja, a korisniku daje opciju da sam nauči i napravi vlastitu igru.

STEM entuzijasti i klinci s maštom 

Ako ste zainteresirani ili imate klince koji se zanimaju za STEM, Nibble je odličan izbor. Za samo sklapanje konzole trebat će vam dva sata (podsjećamo, alat stiže u kutiji). Što ćete vi ili vaši klinci napraviti dalje s konzolom, s obzirom na to da možete sami razvijati nove igre  – isključivo je na vama.

Više info čeka vas na linku.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?