HCL.HR

Nova igra tvoraca Desperadosa 3 bit će otvorenog tipa

Zoran Žalac 12.12.2022.   •   1 komentara


Njemački studio Mimimi Games najavio je da će sljedećom igrom promijeniti strukturu koje su se do sada držali te će igračima dati otvoreniji pristup i više opcija.

Njemački studio Mimimi Games već neko vrijeme razvija svoj novi projekt, potencijalno novu igru iz serijala Desperados. Trenutno je projekt poznat pod radnim nazivom Süßkartoffel, a zahvaljujući portalu RPS dobili smo neke zanimljive informacije o njemu.

Otkriveno je tako da će njihova nova igra strukturno biti drugačija od prethodnih hitova (Desperados 3, Shadow Tactics: Blades of the Shogun). Još uvijek će to biti strateške igre fokusirane na skrivanje, ali uz manje restrikcija. Developeri planiraju uvesti neke elemente sandboxa, odnosno učiniti igru pristupačnijom i slobodnijom.

Kao jednu od promjena navode da ćemo u novoj igri slobodno moći birati postavu likova za misije, dok je u ranijim igrama igraču bilo diktirano koje likove može koristiti u kojim misijama. Nadalje, čini se da developeri idu na to da pogreške u igri ne završavaju prekidom iste.

“Jedan od problema koji smo primijetili s našim igrama jest da igrači misle da za situacije postoji samo jedno rješenje. To nije točno, ali činjenica je da je kažnjavanje grešaka u našim igrama instantno, da prekida igranje i rezultira time da neki ljudi ne vide priliku za drugačije prelaženje prepreke. S projektom Süßkartoffel takvo što bi se trebalo smanjiti.” – izjavio je voditelj dizajna Moritz Wagner.

Komentari (1)

  • NightKing

    12.12.2022 - 15:10

    Igra ce se zvati Shadow Gambit, pre 2 sedmice je registrirano ime.
    Igra ostaje u istom zanru kojeg su imenovali kao Stealth Strategy, samo ce gameplay biti unapredjeniji u odnosu na Shadow Tactics i Desperados 3. Unapredjenje ce biti u sandbox principima i slobodnom izboru karaktera, te manjem kaznjavanju gresaka, da bi veci broj igraca igrao igru a ne odustajao odmah. Za hardcore fanove, gameplay ostaje isti kao dosad. Ne cudi odluka posto su sada sami sebi publisheri.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?