HCL.HR

Potvrđena je nova Metro igra za PC i nove konzole, ali i prvi Metro multiplayer

Zoran Žalac 26.11.2020.   •   13 komentara   •   Industrija videoigara


Razvojni studio 4A Games otkrio je da trenutno rade na nekoliko projekata, a među njima su nova Metro igra te prvi Metro multiplayer naslov.

Post-apokaliptični serijal Metro prošlog je proljeća proslavio deset godina postojanja, a kako doznajemo – neće stati na tome. Razvojni tim 4A Games sada se nalazi pod firmom Embracer Group (bivši THQ Nordic), zajedno s ukrajinskim Saber Interactiveom s kojim surađuju na novom projektu.

Prva stvar na kojoj rade jest ažuriranje Metro Exodusa za PlayStation 5 te Xbox Series X/S konzole. Te će verzije dobiti podršku za raytracing koja je već dostupna u PC verziji, a moći će se besplatno nadograditi s verzija za PlayStation 4 te Xbox One.

Najviše veselja fanovima donosi najava sljedeće igre u Metro serijalu. Nju rade za PC i devetu generaciju konzola (PS5, XSX/S) i za sada je potvrđeno kako će igra slijediti tradiciju svog serijala što znači da će biti fokusirana na priču te će ponuditi single-player iskustvo. 

Međutim, spomenuta suradnja s timom Saber Interactive rezultirat će i prvom multiplayer komponentom u svijetu Metroa. Fanove serijala uvjeravaju da ne ulaze u svijet multiplayera reda radi nego žele napraviti nešto što ima smisla za Metro univerzum. Za sada nije odlučeno hoće li multiplayer komponenta biti zasebna igra ili će dolaziti u paketu sa single-player igrom.

Osim na Metrou, tim radi i na potpuno novoj igri. Taj se projekt opisuje kao visokobudžetni, ali to je sve što za sada znamo. Zaposlenike za proizvodnju te igre tek traže pa se može zaključiti kako je u vrlo ranoj fazi razvoja.

Označeno sa: ,

Komentari (13)

  • SeaNN

    26.11.2020 - 10:21

    Brutalno dobar serijal, jedan od najboljih

  • Strahinja Radonjic

    26.11.2020 - 10:22

    TO!!! Zamislite Singleplayer + COOP + Multiplayer. Prešao sam Exodus pa sigurno 5 puta a DLC-ove nešto manje puta. Šta će biti Multiplayer ima li neko ideju? Da li će možda biti Battle Royale koji je fokusiran na stealth kao Escape from Tarkov? Ili će biti nešto manje tipa 5vs5 gde je cilj skupiti što bolji loot a zatim ili stealth-om ili u Rambo stilu kao Igor pobiti neprijatelje? Ovo je sjajna vest! A tako bih voleo da vidim i COOP gde dva igrača jednostavno igraju zajedno a kad je cutscena NPC-evi se ponašaju kao da jedna osoba igra. Za mene bi to bilo sasvim ok. Zapravo kao The Division, ako tako nešto bude to bi bilo sjajno. Pretpostavljam da će proći više godina nego ikad dok nova Metro igra izađe, bilo bi super da kao neki test zapravo naprave COOP za Exodus, da vide reakcije igrača i kako bi to funkcionisalo u novoj igri koja je tek u veoma ranom razvoju a Exodus je već tu i svi bi ga prešli još nekoliko puta u COOP-u do nove igre.

  • drpiga

    26.11.2020 - 10:28

    Ohoho , ajde jedna dobra vijest ove godine…

  • Cpt. Price

    26.11.2020 - 10:39

    FPS je žanr kojeg preferiram. Samo u slučaju da igra ima mp ali ne sa botovima sto mi se čini da u slucuju najavljenog ME bude slučaj. To će biti nešto slično kao u COD zombijada. Ispravite me molim ako grijesim

  • RickBarry

    26.11.2020 - 11:35

    Iskreno, možda i najbolja priča u svijetu videoigara, pogotovo ako pročitate i knjige po kojima su igre napravljene.

  • Fenner

    26.11.2020 - 13:58

    Odlična igra, tj. kompletni serijal.

  • Kosta99

    26.11.2020 - 15:04

    Igretina

  • Artyom

    26.11.2020 - 16:07

    Ahhh… vjerojatno gaming vijest godine za mene!!!!

    • darijoman

      @Artyom, 26.11.2020 - 19:57

      Fora bi bilo da ovaj put igramo sa Anom

    • Artyom

      @darijoman, 26.11.2020 - 23:52

      Dobra ideja. Također, volio bih vidjeti nastavak Samove priče u postapokaliptičnom San Diegu (ili San Francisku).

  • Oblakoder

    26.11.2020 - 17:24

    Multiplayer Metro to mi je uvek golicalalo mastu, sjajna vest.

  • Lazy

    26.11.2020 - 18:51

    Jedna od rijetkih FPS igara koje sam igrao i koja mi je top(ok, STALKER je svemir za sebe) no jos mi nije na red dosao Exodus poradi drugih igara koje su vec duze na cekanju, veselim se novoj Metro igri i ocekujem nista losiji natavak od predhodnika. Multiplayer me ne zanima,to u pravilu ne konzumiram.

  • birro

    26.11.2020 - 19:05

    e ovo mi je uljepšalo dan, vrh

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?