HCL.HR

Novi Pokemoni imaju kotače i zapravo su motori, brodovi i avioni

Zoran Žalac 03.08.2022.   •   4 komentara


Game Freak nam je demonstrirao kako će se igrati Pokemon Scarlet i Violet, primarno nove metode putovanja svijetom pomoću dvaju legendarnih Pokemona na kotačima.

Pokemon Scarlet i Violet po prvi će put fanovima ponuditi role-playing u potpuno otvorenom svijetu. Trčkaranje po tom svijetu bilo bi sporo, tako da su se u razvojnom studiju Game Freak odlučili dodati malo gasa. Naime, legendarni pokemoni Koraidon  i Miraidon bit će glavna prijevozna sredstva te su se u stanju voziti igrača po tlu, ploviti po vodi i letjeti po zraku.

Nije rečeno idu li na dizel, ali pretpostavit ćemo ipak da nije tako.

Igrači će se na početku igre pridružiti Naranja ili Uva akademiji (ovisno o verziji igre) te će krenuti u lov za blagom po regiji Paladea. Igra će biti podijeljena na tri glavne priče. Jedna je priča klasična – imate osam dvorana koje morate pokoriti tako da u borbama Pokemona porazite njihove trenere. Preostale dvije priče za sada nisu otkrivene, no čini se kako će imati više animacija te iznenađenja nego dosadašnje Pokemon avanture. Za pretpostaviti je da će jedna od priča biti “moraš skupit’ sve!”.

U borbe pokemona uvodi se mehanika terastalliziranja koje ih pretvara u njihov kristalizirani oblik. U takvom obliku pokemonima se pojačavaju napadi, a neki čak mogu promijeniti i svoju vrstu. Jedna od novih aktivnosti bit će Raid bitke u sklopu kojih se mogu uloviti rijetke vrste tera pokemona. U ovim bitkama do četvero igrača moći će zajednički napadati protivničkog tera pokemona bez da moraju čekati svoj red – svi napadaju istovremeno, odnosno po svom ritmu.

Dakle, Pokemon Scarlet i Violet imat će kooperativni multiplayer mod, ali je potvrđeno kako neće biti lokalnog igranja s jednim primjerkom igre na jednoj konzoli. Svaki igrač mora imati svoj primjerak igre na svojoj zasebnoj konzoli. I da, oba igrača onda još moraju imati pretplatu na Nintendo Switch Online.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • ILoveGaming

    03.08.2022 - 18:11

    Sviđaju mi se ova dva legendarna Pokemona, Koraidon i Miraidon. Više izgledaju kao nekakvi Zoidsi negoli Pokemoni, stvarno izgledaju Badass.

    • Darac83

      @ILoveGaming, 03.08.2022 - 20:45

      Diglett ih pojede za međuobrok…

  • Motor City Bengals

    03.08.2022 - 19:21

    Jel prati tko anime ovaj final eight svjetskog prvenstva? Frustriran sam sto sad su dva tjedna nekih bezveznih filler rekapitulacija. Nedavno je bila I trotjedna pauza, a uskoro slijedi jos jedna dvotjedna tako da razvlacu do nove generacije, ali veliki dogadjaji su u tijeku.

  • Cheesemassacre

    04.08.2022 - 01:09

    HYPE!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?