HCL.HR

Nvidia Frameview je novi alat za mjerenje performansi u igrama

Zoran Žalac 10.07.2019.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Nvidija je osim svojih supergrafičkih kartica lansirala i alat zvan Frameview koji služi za praćenje hardvera i izvedbe prilikom igranja PC igara.

Na tržištu postoji hrpetina aplikacija kojima možete pratiti izvedbu igara i stanje hardvera na kojima se te igre izvode. Međutim, tvrtka Nvidia vjeruje da to mjerenje može biti i preciznije pa su lansirali benchmark alat zvan Frameview, koji je u suštini vrlo sličan open-source projektu pod nazivom PresentMon.

Ukratko, Frameview donosi nešto detaljniji i precizniji uvid u performanse nego programi kao što su FRAPS, Dxtory, Action! i Nvidijin vlastiti ShadowPlay. Konkretno, korisnici mogu vidjeti rendrirani frame rate te prikazani frame rate, a osim toga mogu vidjeti koliko struje troši njihova grafička kartica. Ako vam nešto od spomenutog nije potrebno, možete to isključiti.

Dobra stvar kod Frameviewa je što podržava skoro sve API-je, uključujući DirectX 9, 10, 11 i 12, OpenGL, Vulkan pa čak i UWP (Universal Windows Platform) aplikacije. Program inače osim vlasnika Nvidijinih kartica mogu koristiti i vlasnici AMD-ovih grafičkih kartica, uz napomenu da čitanja o potrošnji energije nisu sasvim točna za Radeon kartice.

Ako vas je Frameview zainteresirao, možete ga besplatno preuzeti ovdje.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?