HCL.HR

Oculus VR pojačao se talentima id Softwarea

ToxarE 10.08.2013.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


id Softwareovi John Carmack i Matt Hooper pridružili su se Oculus VR timu koji za svoj projekt Oculus Rift nastoji privući što više zvučnih imena u industriji videoigara.

Nije nikakva tajna da je headset za virtualnu realnost Oculus Rift od početka svog razvoja imao podršku id Softwarea, prvenstveno Johna Carmacka. No sada je ta podrška prerasla u malo veću naklonost. Naime, Carmack je ovih dana preuzeo ulogu CTO-a (glavnog tehničkog voditelja) u Oculus VR-u, a ondje mu se pridružio i bivši kreativni direktor id Softwarea Matt Hopper koji je uzeo titulu direktora razvoja Oculus Rifta u podružnici u Dallasu.

Carmack je unatoč uzimanju spomenute pozicije ostao u svom matičnom razvojnom timu, a u Bethesdi naglašavaju kako njegova želja za radom u Oculus VR-u neće utjecati na njegovo vodstvo u id Softwareu. Hopper je u veljači ove godine napustio id Software nakon 11 godina rada, a u Oculus VR je stigao početkom kolovoza. O njegovom pridruživanju projektu tim je optimistično izjavio sljedeće:

„Oduševljeni smo što se Matt Hopper pridružio našem timu kao direktor razvoja. On je vrhunski talent koji je napustio id prije nekoliko mjeseci i postao odličan doprinos Oculus timu za koji tražimo još all-star članova.“

Komentari (4)

  • CroDruid

    10.08.2013 - 20:28

    Možda bude ipak nešto s toga na kraju!

  • /TyLer

    11.08.2013 - 11:35

    vijest stara 6 dana,Carmack je biser koji sad koristi priliku da upadne u VR industriju koja je budućnost gaminga.

  • Ementaler

    @kiki330, 11.08.2013 - 12:04

    Vijest je objavljena jučer, a za Matt Hoppera znamo od prekjučer. Smiri se više s tim vječito negativnim komentarima… za takve stvari si dobio i ban prije, dobit ćeš ga opet s ovim accom znatno brže. Nema više opomena za tebe.

  • /TyLer

    @kiki330, 11.08.2013 - 21:13

    Ahahahhahahahahaha a moj sirela samo daj banaj,linustechtips,tek syndicate,pa cak i na twiteru izaslo prije 4/5 dana vijest o ovome biseru.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?