HCL.HR

Odabrali smo pobjednika našeg strašnog natječaja za Gray Dawn

Zoran Žalac 09.06.2018.   •   3 komentara   •   HCL objave


Pročitali smo vaše priče o videoigrama koje su vas zastrašile i zaplašile tijekom vaših gamerskih karijera te smo među njima nagradili onu koja nam se najviše svidjela.

U našem nedavnom natječaju za primjerak nove horor avanture Gray Dawn s nama ste podijelili neke vrlo zanimljive priče o igrama koje su vas uspjele zastrašiti. Ispostavilo se da se ne bojite isključivo horor igara, što je sasvim ok – ni mi nismo ništa hrabriji, a nama je igranje videoigara posao. S time na umu, odabrali smo priču s kojom smo se najviše mogli poistovjetiti.

Pobjednik natječaja za Gray Dawn je korisnik pod nadimkom “croBilly394“. Čestitamo!

U njegovoj priči pronašli smo kvalitetan opis atmosfere, odnosno ugođaja koji je bio preduvjet za zastrašujuću scenu, ishitrenu reakciju na istu te ono s čime se možemo poistovjetiti. Iako se “croBilly394” prepao jednog dijela u igri, na kraju je ipak našao volje i snage da nastavi dalje, a potom i završi igru. U slučaju odličnog Half-lifea 2, to je najbolji mogući ishod.

Njegov komentar u cijelosti prenosimo u nastavku, uz zahvalu svima vama koji ste sudjelovali i uz poruku – više sreće idući put.

Pobjednički komentar - croBilly394
“Bio sam za 12ak kuhanja paradajza mlađi nego danas, igrao sam Half-Life 2 od kojeg sam, kao mlad, na trenutke strepio više nego vozač Golfa dvojke od registracije. Spletom nesretnih okolnosti koje, spoilera radi, neću nabrajati, završio sam u Ravenholmu. Nekako sam probavljao zloguku atmosferu, one noge na početku što se obješene njišu pored drveta, krv, iznutrice, bolno zavijanje kojeg se nebi postidjela ni Mica Ostojić i jeziv osjećaj izoliranosti kojeg je povremeno prekidao simpatični svećenik. A sad slijedi, što bi rekao jedan grafit – “Kad ja tamo, a ono međutim.”, dio priče: igram neko vrijeme, već pošteno isprepadan, ukočene vilice i na rubu da prestanem, kad u jednom trenutku čujem zavijanje i udaranje od limene rine, i ugledam do tad novu beštiju u igri, oguljenu od kože, kako skače s krova, glasno i bolno vrišti u agoniji i trči prema meni.. Bacam miš (ne taj miš) iz ruke i gasim igru kojoj se nisam neko vrijeme vratio dok nisam skupio, što kažu Mađari tojaše, i odigrao ju do kraja i zavolio kao dijete koje nemam. I prešao još nekoliko puta kasnije kroz godine. Ne zvuči nešto strašno, znam, ali tad je bilo.”

Označeno sa:

Komentari (3)

  • ffranz13

    09.06.2018 - 13:31

    Čestitam croBilly394. I meni je ovaj komentar zakon i jedan od najsmiješnijih koje sam proćitao. Zasluženo je odnio pobjedu.

  • croBilly394

    09.06.2018 - 17:11

    Zahvaljujem i ovdje ekipi HCL-a! 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?