HCL.HR

Odgođeno je najveće okupljanje tvoraca igara, nitko nije htio doći da se ne bi zarazio

Zoran Žalac 29.02.2020.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


Ostvarilo se ono očekivano – najavljeno je da se Game Developers Conference neće održati u trećem mjesecu kao svih dosadašnjih godina.

Godišnje okupljanje tvoraca videoigara na konvenciji GDC iliti Game Developers Conference neće se dogoditi u trećem mjesecu, poručili su sinoć organizatori. Bila je to očekivana odluka s obzirom na to da su sudjelovanje na konvenciji ranije otkazali Sony, Microsoft, Facebook, Epic Games, Electronic Arts i brojne druge tvrtke. Kap koja je prelila čašu bila su otkazivanja nastupa ekipa iz Activision Blizzarda, Amazona i Unityja. Dakako, svi su otkazali svoje nastupe zbog straha od moguće zaraze zaposlenika virusom COVID-19.

Organizatori su poručili kako je GDC 2020 sada odgođen za ljeto ove godine, ali bez unaprijed određenog datuma. Ostaje upitno hoće li i tada organizatori uspjeti privući proizvođače igara na konvenciju, s obzirom da je ljeto općenito rezervirano za godišnje odmore. Srećom po sve one koji su platili ulaznice za GDC 2020, organizatori su obećali potpuni povrat novca.

Odgoda same konvencije inače ne znači odgodu dodjele nagrada za prateće programe Independent Games Festival i GDC Awards. Ti će se programi održati u trećem mjesecu, ali će ih se streamati putem interneta, na Twitchu.

Odgoda ovog događaja zbog koronavirusa inače nije presedan. Događaju godišnje nazoči oko 30 tisuća developera, što je vrlo veliki broj ljudi i rizik od zaraze je iznimno visok. Iz istog razloga otkazani su i brojni drugi događaji, između ostalih i međunarodni sajam automobila u Ženevi.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • U.M.O

    29.02.2020 - 12:13

    Nepotreba panika

    • psycho01

      @U.M.O, 29.02.2020 - 19:39

      Jbg zloduh je pušten iz boce i sad je gotovo.
      Aj da Ebola virus hara svugdi po svitu još bi i razumio koliko toliko zombie paniku al zbog ovog malog virusčića, slažem se potpuno bespotrebno.

    • U.M.O

      @psycho01, 29.02.2020 - 19:59

      Drago mi je što se slažemo

  • grayson_burrows

    29.02.2020 - 20:59

    Znate kako se kaže, bolje spriječiti nego liječiti.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?