HCL.HR

Održana konferencija IUCN X White Shark u Z Centru

PR 31.03.2023.   •   Industrija videoigara, Tehnologija


Gaming brand White Shark održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je zajedno sa svojim ambasadorima najavio da će biti organizator i pokrovitelj niza akcija vezanih uz brigu za okoliš.

U sklopu jedinstvene, trogodišnje kampanje čiji je naziv Let’s care about each other, poznati gaming brand White Shark je održao tiskovnu konferenciju te zajedno sa svojim ambasadorima najavio da će biti organizator i pokrovitelj niza akcija vezanih uz brigu za okoliš.

Najavljene akcije će za cilj imati zaštitu morskih pasa (posebno ugroženih vrsta), zaštitu i očuvanje mora i oceana u kojima oni žive, akcije čišćenje mora i obale, edukacije, te aktivnosti poticanja ekološke osviještenosti i korištenja recikliranih materijala.

Od rujna prošle godine, White Shark je službeni donator najveće svjetske organizacije za zaštitu okoliša International Union for Conservation of Nature s naglaskom na zaštiti morskih pasa, a tijekom konferencije najavljeno je potpuno izbacivanje plastike iz svih pakiranja White Shark proizvoda najkasnije do kraja naredne godine, te početak proizvodnje gaming artikala od plastike koje je reciklirana plastika izvađena iz oceana i mora.

Ambasadori kampanje su Alen Soldo (najveći znanstveni autoritet za morske pse na Mediteranu), Vanja Peleš (svjetski prvak u ronjenju na dah i ekološki aktivist), Ribafish (influencer i ekološki aktivist), Miro Odak (frontman grupe LIli Gee i ekološki aktivist), a posebni gost među ambasadorima bio je splitski skladatelj Mirko Krstičević, široj javnosti najpoznatiji kao autor pjesme Da mi je biti morski pas, a koja je tijekom konferencije predstavljena u izvedbi grupe Lili Gee i proglašena službenom himnom kampanje.

Video spot se može pogledati na YouTube kanalu Croatia Records-a, a najavljen je izlazak i engleske verzije pjesme i video spota pod nazivom “I wanna be a White Shark”.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?