HCL.HR

Originalni je Doom upravo dobio podršku za 60 fps-a, 27 godina kasnije

Zoran Žalac 10.01.2020.   •   3 komentara


Bethesdin remaster klasičnog Dooma i njegovog nastavka dobio je neke vrlo korisne dodatke i popravke.

Ako ste prije izlaska Doom Eternala planirali odigrati prijašnje igre iz serijala, uključujući i one koje su starije od dvadeset godina, sada je pravo vrijeme za to. Naime, ekipa iz Bethesde lansirala je ažuriranje za originalni Doom i Doom II kojim su dodane neke vrlo korisne stvari, između ostaloga podrška za izvođenje u 60 fps-a, što je novitet za igru koja se u originalu izvodila u 35 sličica po sekundi.

Dobra je vijest da se izvedba u 60 fps-a odnosi na sve platforme, a tu je i opcija igranja u originalnom 4:3 omjeru slike. Verzijama za konzole dodana je i mogućnost brzog snimanja pozicije, odnosno quick save i quick load. Dodana je i mogućnost odabira bilo kojeg levela i postavke težine bez prethodnog prelaska igre.

Ubačeno je i nekoliko promjena u gameplayu, prvenstveno kod odabira oružja. Više se tako ne mora prolaziti kroz sva oružja kako bi se odabralo ono koje igrač želi koristiti nego postoji opcija brzog odabira dva oružja. U verzijama za konzole također se mogu koristiti d-pad tipke za brži pristup četiri tipa oružja.

Nova je i podrška za fan-made sadržaje koji se mogu preuzeti i instalirati iz glavnog menija igara. Među njima su Final Doom i Sigil kojega je prošle godine lansirao dizajner originalnog Dooma, John Romero. Dodataka će biti još, a preuzimanje direktno iz igre bit će najbrži i najpraktičniji način njihove konzumacije.

Komentari (3)

  • afaron

    10.01.2020 - 10:57

    Čekam ovo od 93′-e!

  • pataljunga

    10.01.2020 - 12:13

    Koliko vidim azuriranje vrijedi samo preko Bethesda launchera, no ne i za Steam verziju igre.

  • DreadZone2010

    10.01.2020 - 13:40

    pa moguce je vec odavno putem zdoom, doomsday, chocolate i inih portova

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?