HCL.HR

Originalni Fallout uskrsnut će kao mod za New Vegas

Zoran Žalac 27.11.2015.   •   1 komentara


Ambiciozni modding projekt prebacit će originalni Fallout u ponešto modernije izdanje u sklopu New Vegasa, odnosno kao potpuna modifikacija istoga.

Kad neće Bethesda – onda će modding zajednica. Ta konstatacija ja na mjestu baš u vrijeme kada se Fallout udaljava od RPG-a, pa i od igrača koji su u serijalu uživali još od kraja devedesetih, a ne samo otkako se pojavio na konzolama. Naime, dok većina uživa u Falloutu 4, vjerni fanovi originala spremaju remake Fallouta 1 kao modifikaciju za Fallout: New Vegas.

Taj je projekt već u poodmaklom razvoju i izgleda zanimljivo koliko i ambiciozno. Naime, osnovu gameplaya čini Bethesdin format iz prvog lica, no svijet u modu nije otvoren nego je fragmentiran kako je to bio slučaj u originalu. Ubačena je i velika mapa po kojoj se putuje do važnih lokacija i susreće s nasumičnim borbama.

Jedini upitan dio modifikacije svakako će biti glasovna gluma, s obzirom da autori projekta nemaju prava na korištenje originalnih glasova iz prvog Fallouta. Ipak, čitava stvar djeluje simpatično – možda čak i simpatičnije od onoga što je Bethesda napravila od nekad najboljeg RPG naslova s kraja devedesetih. U bilo kojem slučaju, rad na modu se nastavlja, pa ako doživi značajnije pomake, svakako ćemo pripaziti na to.

Komentari (1)

  • matej931

    27.11.2015 - 15:47

    Izgleda simpatično ako ništa,samo nema tu atmosferu 90-tih.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!