HCL.HR

Ostale najave sa Xbox E3 2019 konferencije

Zoran Žalac 10.06.2019.   •   4 komentara


U natrpanom programu Microsoftove E3 konferencije vidjeli smo niz igara koje bi bilo šteta ne spomenuti uz najkraći mogući opis.

Microsoft je sinoć na E3 konferenciji prikazao oko šezdeset novih igara. Istina je da mi volimo vidjeti nove igre, ali treba reći da je 60 prikazanih igara u sat i pol vremena ipak previše. Samo predstavljanje tolike količine igara u toliko kratkom roku ne ide u prilog nekim manje atraktivnim naslovima.

Svejedno, bilo bi šteta ne istaknuti neke od njih, pa ako niste pratili Xbox konferenciju, evo stvari čije najave nisu bile razglašene na sva zvona.

Jednoga dana Minecraft bi mogao biti prisutan u svim žanrovima videoigara. U 2020. godini ipak će svoju prisutnost proširiti samo na tzv. dungeon crawler podvrstu RPG-a. Minecraft Dungeons izgleda… simpatično, u nedostatku bolje riječi. Da od njega očekujemo zamjenu za Diablo – naravno da ne, ali igra ionako nije namijenjena ljubiteljima Diabla već fanovima originalne kockaste avanture.

Još jedan E3 sajam, još jedna najavljena Dragon Ball igra. Postaje već tradicija vidjeti Gokua i njegovo društvo na ovim konferencijama, a nakon Xenoversea i FighterZa nova pojava zove se Dragon Ball Z: Kakarot. Igra koju smo ranije znali pod nazivom Project Z zapravo je Dragon Ball u otvorenom svijetu gdje se tuku svi poznati likovi ove franšize, a Goku svojim repom može pecati ribe. Treba li vam u životu išta više od toga?

Elden Ring je svakako bila glavna najava izdavačke kuće Bandai Namco, no ne treba zaboraviti da su najavili i novi nastavak u 24 godine starom Tales serijalu. Zove se Tales of Arise, izgleda tipično japanski/sanjarski i poželjet će ga svaki ljubitelj japanskih RPG naslova. Igra izlazi 2020. godine.

Iako većina igara na E3 sajmu izgleda prožvakano i već viđeno, ako obratite pozornost ipak ćete pronaći neke zanimljive bisere. Spiritfarer je jedan od takvih jer se ovdje radi o igri menadžmenta u kojoj držimo prihvatište za duhove koji prelaze na drugi svijet. Prihvatište je inače na brodu s kojim se krećete uokolo sakupljajući resurse, sami ili uz opcionalni co-op mod u kojemu drugi igrač uzima ulogu mačke.

Naš Jelenko nikad nije dobio službenu videoigru, no Way to the Woods je možda najbliže što smo tome došli. Jelen i njegovo mlado su na povratničkom iz napuštenog grada prema udaljenoj šumi, a njihovu avanturu pratit ćemo početkom 2020. Zanimljivo je da se ovdje radi o igri koju je developer Anthony Tan krenuo raditi još dok je bio maloljetan. Iako sada ima 19 godina, svejedno je impresivno da se njegov rad našao na Microsoftovoj E3 pozornici.

Komentari (4)

  • xRedSheepx

    10.06.2019 - 18:48

    Veliki sam fan Dragonball-a tak da će se vjerojatno to pratiti i uzeti, open world RPG, nadam se da je story ko u mangi/anime plus neki open world fight…

    • vojnovic4

      @xRedSheepx, 10.06.2019 - 20:35

      Meni veseli sta radu cyberconnect 2 sta su napravili odlicne naruto storm igre. Pa iman velika ocekivanja od igre

  • Gvags

    10.06.2019 - 20:17

    Tales prešao na novi engine? Zvuci super, jos ako ce imat coop kao i inače, to ce se sigurno igrat ?

  • vojnovic4

    10.06.2019 - 20:36

    Tales i dragonball za mene ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?