HCL.HR

Otkazan je remaster originalne Tomb Raider trilogije

Petra Rukav 22.03.2018.   •   3 komentara


Japanski izdavač Square Enix obznanio je kako je od planiranih remastera prvih triju dijelova Tomb Raider serijala ostalo tek mrtvo slovo.

Prije gotovo dva tjedna, kanadska tvrtka Realtech VR preuzela je na sebe odgovornost da proljepša odnosno tehnički doradi klasičnu Tomb Raider trilogiju. Radi se, doduše, o neslužbenim remasterima, koji su u suštini korisnički modovi, a zahtijevaju da posjedujete originale na Steamu kako bi ispravno radili. Međutim, nedavno smo saznali da je od tog projekta ostalo tek mrtvo slovo.

Konkretno, prije nekoliko sati, japanski developer i izdavač Square Enix obznanio je kako remasteri prva tri dijela Tomb Raider serijala neće stići na Steam kao što nam je ranije bilo rečeno. Budući da Square Enix nije dao zeleno svjetlo odnosno nije odobrio ovaj projekt, Realtech VR morao je obustaviti rad te obrisati sve dokaze o vlastitom poduhvatu na svojoj web stranici te YouTube kanalu.

„Iako mi uvijek srdačno pozdravljamo strast i uzbuđenje za Tomb Raider franšizom, dotični remasteri pokrenuti su i reklamirani bez traženja odobrenja. Kao takvi, oni nikada nisu službeno sankcionirani“, poručili su iz Square Enixa. Povrh toga, dodali su kako je „briga o tome da njihovi fanovi dožive kvalitetno gaming iskustvo glavna misija tvrtke, a to zahtjeva da svi projekti prođu kroz odgovarajuće kanale“.

S druge strane, Realtech VR izjavio je kako će se ubuduće usredotočiti na nove projekte koji uključuju proširenu stvarnost na iOS uređajima te VR-u na PC-u.

Komentari (3)

  • JokeZ

    22.03.2018 - 19:50

    pa ne 🙁

  • PppPP

    22.03.2018 - 22:52

    očekivano. seronje

  • funky0308

    23.03.2018 - 14:35

    Pa naravno da se ovo dogodilo. Izgleda da i medju developerima (amaterima ili prof.) ima onih koji ne razumiju sto znaci intelektualno vlasnistvo ili prava na nesto. Toliko truda uzalud?! Svasta. Pa valjda je prva stvar koju ides raditi upit izdavacu ili developeru da li smijes uopce raditi tako nesto, mozda bi im i dozvolili. Pogotovo kada se u obzir uzme starost naslova na kojima su radili. Pitas, ako te odbiju jbga ali barem ne trosis sate i sate…ma stotine i tisuce sati uzalud. Ili su trebali sutiti, odraditi sto su htjeli i uploadali sve na net. Mozda ne znam cijelu pricu pa mi zbog toga sve ovo djeluje suludo ali reklamirati nesto sto nije tvoje?!? Bez obzira bilo free ili ne…svasta

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?