HCL.HR

Otkriven je Blizzard Arcade Collection, vraćaju se izgubljeni Vikinzi

Zoran Žalac 19.02.2021.   •   3 komentara


Ako je vjerovati pouzdanom izvoru, Blizzard će svoje najveće fanove počastiti novim verzijama svojih triju klasika iz devedesetih.

Večeras kreće konvencija BlizzCon na kojoj očekujemo nove informacije o Diablu, Overwatchu i drugim serijalima iz kuhinje Blizzarda. No, prije nego čujemo vijesti o tome, evo objave za najveće Blizzardove nostalgičare. Europski odbor za dodjeljivanje dobnog rejtinga za videoigre otkrio je kako stiže nešto zvano Blizzard Arcade Collection.

Sudeći po opisu ovog paketa, u kolekciji će se naći tri Blizzardove klasične igre iz devedesetih godina, a to su: The Lost Vikings, Blackthorne i Rock n’ Roll Racing. Navodno stižu za PC, iako nije isključeno da bi kolekcija mogla biti najavljena i za konzole. I ono što je zanimljivo – navodno taj Arcade Collection izlazi već danas. Sve su ove igre dostupne besplatno preko Battle.neta, ali se moraju igrati preko emulatora. Bit će interesantno vidjeti hoće li se Blizzard Arcade Collection stoga naplaćivati.

UPDATE: Da, hoće – 20 eura.

Za one koji ne znaju, The Lost Vikings je puzzle-platformer kojega je Blizzard napravio dok se ekipa još zvala Silicon & Synapse. Bilo je to davne 1993. U igri smo kontrolirali tri Vikinga koja su se vraćala kući kroz različite povijesne ere. Igra je izašla za konzole i za MS DOS, a nikada nije dobila Windows verziju.

Iste godine Blizzard je napravio i Rock n’ roll Racing, igru u kojoj se četvero vozača utrkuje vozilima koja se mogu nadograivati. Akciju se promatralo iz izometrijske perspektive, a kao što sam naziv sugerira, vožnju je pratila žestoka glazba poznatih bendova kao što su Black Sabbath i Deep Purple.

Blackthorne je 2D platformer iz 1994. u kojemu protagonist Kyle “Blackthorne” Vlaros kroz 17 levela tamani vanzemaljce. Ukratko rečeno, radi se o Blizzardovom pandanu Contra serijalu.

Označeno sa: , ,

Komentari (3)

  • mili1985

    19.02.2021 - 14:14

    Uuu R’n R Racing se peglao do iznemoglosti na Segi. Tu sam se i prvi put upoznao s Sabbathom i Deep Purple. Sjećam se ludog komentatora i kaotičnog gameplaya.

  • Virty

    19.02.2021 - 21:58

    The Lost Vikings, a joj, skoro sam zaboravio na ovu igru.

  • GejmerMisko

    20.02.2021 - 15:48

    The Lost Vikings na Amigi 1200, jedva se sjećam…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?