HCL.HR

Ova igra ne može se završiti na Switch konzoli bez dodatne pomoći

Ivan Brekalo 19.03.2019.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Startropics je jedna od dvije NES igre koje su ovaj mjesec uvrštene među klasike Nintendovog plaćenog online servisa. Sama igra je u cijelosti tu, ali fizički nedostaje ključan predmet bitan za njezin prelazak.

Igra zvana Startropics originalno se pojavila na NES konzoli 1990. godine (1992. u Europi), te je svaki primjerak iste dolazio zajedno s fiktivnim pismom koje je igrač mogao pročitati. Pismo glavnom protagonistu šalje njegov ujak Steve i na prvi pogled samo kako bi određene stvari smjestilo u kontekst.

Međutim, u kasnijem dijelu igre igrač dobiva naputak da navedeno pismo pokuša smočiti, kako bi mu se isčitao dodatni tekst koji otkriva tajnu informaciju koja igraču pomaže nastaviti pustolovinu. Radi se o radijskoj frekvenciji (heh, a mislili smo da je Metal Gear Solid to prvi izveo). Bez tog podatka igrač ne može završiti igru.

Zgodna ideja, morate priznati, ali i jedna koja više ne funkcionira. Naime, Startropics se pojavio na Nintendo Switch konzoli,  ali s obzirom da se u e radi isključivo o digitalno distribuiranoj igri, korisnog pisma nema nigdje. Iako se, s obzirom na platformu i godinu izlaska, radi o dosta zanimljivoj akcijskoj avanturi, probijanje četvrtog zida nije baš najelegantnije izvedeno na Switchu.

NES igre u sklopu Nintendovog plaćenog online servisa nemaju dodatan sadržaj u vidu uputa za korištenje, stoga vam donosimo kratki video iz Wii U verzije:

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?