HCL.HR

Ovaj mjesec besplatno se nudi nagrađivani indie naslov sa psima

Pero Mlinar 05.03.2019.   •   1 komentara


Prošle su dvije godine otkako se na tržištu pojavio Oikospiel, a tvorci su tim povodom igru zainteresiranim igračima ponudili besplatno.

Ovih dana prošle su dvije godine otkako se na tržištu pojavio Oikospiel, naslov u kojemu se kroz likove životinja tematizirao aktualni problem izrabljivanja radnika u industriji videoigara. Bio je to možda metaforičan naslov, no u njemu se istovremeno radilo na produkciji pseće opere, istraživali su se Sjeverni pol i prirodni sateliti, putovalo se Amerikom i ulazilo u virtualno svjetove. Uglavnom, nije se radilo o banalnoj alegoriji, a naslov je radi svoje maštovitosti skupio veći broj nagrada.

Tijekom čitavog trećega mjeseca, povodom obljetnice, naslov će biti ponuđen besplatno, na stranici itch.io. Ako ste voljni donirati, možete i to, a zapravo bi i dobro došlo. Sav iznos koji se prikupi u tih mjesec dana bit će namijenjeno razvoju nove sindikalne udruge Game Workers Unite. Kao što joj i ime sugerira, ta će se udruga zalagati za poboljšanje sigurnosti radnika u industriji videoigara, sprečavanje izrabljivanja i strože pridržavanje zakona. Svaki dolar, naravno, dobro dođe.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?