HCL.HR

Ovako će izgledati novo sučelje Steama na televizorima i Steam Decku

Zoran Žalac 17.09.2021.   •   1 komentara


Procurio je Steam OS 3.0 sustav u nedovršenoj verziji pa smo dobili prikaz sučelja koje će zamijeniti Steamov Big Picture mod na desktopu i TV-u.

Paralelno s dolaskom prijenosnog PC-a zvanog Steam Deck bit će lansiran operativni sustav Steam OS verzije 3.0. Nije izgledno da će igrači na Windowsima prijeći na Valveovu varijaciju Linuxa, no dio sučelja Steam OS-a bit će integrirano u desktop verziju Steama za sve korisnike, pa tako i one na Windowsima.

U prijevodu – sučelje kakvo će se koristiti za Steam Deck zamijenit će dosadašnji Steam Big Picture mod koji je bio dizajniran za korištenje Steama pomoću kontrolera – npr. na TV-u. Prilikom predstavljanja Steam Decka okvirno smo vidjeli promjene u dizajnu sučelja, no sada je procurio Steam OS 3.0 u nedovršenoj verziji pa imamo konkretne slike sučelja za bazu igara, achievemente, store manager i sl.

Nema tu nekih drastičnih promjena, ali jasno je vidljiv smjer u dizajnu. Store Manager sekcija tako je dobrim dijelom slična promjenama u Download sekciji koje su nedavno dobili svi korisnici Steama.

Vrijedi napomenuti da će ovakvo sučelje Steama moći koristiti po želji, baš kao i sadašnji Big Picture mod. Odnosno, i dalje će to biti opcija, pa ako vam se ne sviđa, nitko vam neće braniti da npr. na TV-u koristite klasično sučelje Steama rađeno za desktop/monitore.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • uzyuss

    17.09.2021 - 13:40

    Puno bolje od big picture moda

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?